Zlate palice so odlično darilo za novorojenca

Ko se v družini rodi otrok, je vedno prisotno neizmerno veselje vseh družinskih članov. Rojstvo otroka je potrebno primerno obeležiti in zato vsi bližnji in daljni družinski člani iščejo najbolj primerno darilo za novorojenca. Ena izmed možnosti je tudi prve zlate palice, ki jo bo za novorojenca shranila njegova mati.

zlate palice

Zlate palice so odlična naložba za prihodnosti, saj jo bo novi član družine lahko vedno izkoristil. Tako se lahko odločimo, da bomo za vsa rojstni dan podarili zlate palice, ki jih bomo kupili v poslovalnicah za prodajo zlata ali pa v najbližji zlatarni.

Zlate palice so različno težke

Četudi nimamo na voljo ogromno denarja, si lahko privoščimo manjšo zlato palico. Najlažje in tako tudi najcenejše zlate palice tehtajo le 10 gramov in zanje bomo običajno odšteli okrog 600 evrov. To je odlično za vsak začetek nalaganja denarja v zlato.

Pri nakupu bomo lahko izbirali med 10, 20 ali 31,1 gramskimi zlatimi palicami. Omenjene zlate palice so najcenejše. Če imamo na voljo več denarja, si lahko kupimo tudi 50 ali 100 gramsko zlato palico, za katero bomo odšteli okrog 5000 evrov.

Zlate palice moramo primerno hraniti

Ker pomeni nakup zlate palice tudi dodatno odgovornost, saj ma ob vdoru v hišo lahko tatovi odnesejo ogromno denarja, je pametno, da imamo naložbeno zlato shranjeno v primernemu sefu. Le tako bomo mirno spali, saj se ne bomo obremenjevali s tem, da nas bi nepridipravi ponoči ali ob naši odsotnosti okradli.

Za domačo hrambo naložbenega zlata je nujno potrebno kupiti dober in kvaliteten ognjevaren sef, ki ga bomo postavili v varen in skrit predel hiše. Če si zlata ne želimo hraniti doma, lahko zlate palice odnesemo tudi v najet sef, za katerega bomo morali plačati točno določen znesek. Veliko kupcev pa se odloči tudi za hrambo pri prodajalcu, ki bo zlate palice hranil brezplačno ali pa za določen znesek denarja.

svet plemenitih kovin

Aktualni cenik zlatih palic si lahko ogledate na https://www.svetplemenitihkovin.si/product-category/zlate-palice/.