Zimska tekaška oblačila imejte res dobra

 

Kar se tiče teka pozimi, je vedno tako, da je najprej treba poskrbeti za naše zdravje v smislu, da nas ne ulovi kakšna pljučnica, prehlad ali pa angina. Vseeno je zrak mrzel in vdihavanje ledenega zraka v pregreto telo je lahko idealna kombinacija za kakšno obolenje. Prav tako mokra oblačila na telesu pozimi nimajo kaj delati, pa tudi zimska tekaška oblačila so sicer drugačna.

Vsekakor poskrbite za to, da so sintetična tekaška oblačila dovolj oprijeta, si čimer se prepreči vlagi, da bi prišla do telesa, hkrati pa se vlaga odvaja, prav tako se je najbolje obleči po sistemu čebule, to je po več slojih. V kolikor je res mrzlo, poskrbite tudi za anorak, da vas veter ne prepiha, prav tako pa v res mrzlih dneh poskrbite tudi za to, da imate pred usti kaj, da ne boste vdihovali preveč ledenega zraka.

zimska tekaška oblačilaZimska tekaška oblačila niso nič bolj posebnega kot tista za poleti, le več jih mora biti

Predvsem tisti, ki se s tekom ne ukvarjajo prav dolgo, morda le nekaj mesecev, za pozimi precej bolj komplicirajo kot bolj izkušeni tekači. Pa saj to je povsem logično, saj imajo izkušeni tekači tudi z zimo že kar precej izkušenj. Zato naj naslednje berejo le tisti tekači, ki še nimajo dovolj izkušenj in se lovijo še, kakšna so tekaška oblačila za zimo. Predvsem ne komplicirajte preveč.

Oblecite enaka tekaška oblačila kot poleti, le dodajte več slojev. Nikar ne uporabite za kapo, saj skozi glavo človek izgubi kar 40 % telesne toplote. Potem pa tudi nikar ne pozabite na to, da se oblečete v več slojih. Vendar pa kljub temu nikar ne pretiravajte s sloji in ne vem kakšnimi toplimi oblačili. Nekako si predstavljajte, da je zunaj nekje 5 stopinj Celzija več kot jih je dejansko, že s samim ogrevanjem pa boste naredili velik korak naprej k temu, da vas sploh ne bo zeblo. Nikar pa po teku ne pozabite, da se vlažna tekaška oblačila čim prej slečejo.