Zelišča pri nas še vedno ostajajo prezrta

Včasih so ljudje uporabljali le zelišča in vsi so se pozdravili. Sicer je res, da so za nekatere bolezni potrebovali dalj časa za zdravljenje, velikokrat pa so se tudi zmotili pri izbiri pravega zelišča. Vendar kakor koli že, danes so zelišča pri nas popolnoma prezrta, kupuje in uporablja se samo sintetična zdravila in ničesar drugega. Tako se tudi zeliščni naravni čaji skoraj da nič ne uporabljajo, pravzaprav čisto nič pa se ne uporabljajo, ko pride do bolezni, temveč se išče rešitev samo v zdravilih in to kljub temu, da bi zeliščni čaji lahko mnogo bolje in hitreje pomagali kot zdravila, predvsem pa ne bi imeli nobenih stranskih učinkov, ki jih zdravila vsekakor povzročajo telesu.

Zeliščni čaj kamilicaZeliščni naravni čaji pa so postali povsem prezrti zato, ker se nihče več ne ukvarja z zelišči, tudi v šoli so povsem prezrta, zdravstveni lobiji pa so enostavno tako močni, da se v lekarnah zeliščni čaji skoraj da niti ne prodajajo, po televiziji pa se oglašujejo samo prehranski dodatki in zadnje čase celo zdravila. Ljudje seveda prej ali slej povzamejo takšno mišljenje in se niti ne zavedajo, da vsa zdravila izhajajo iz zelišč, tako da bi bili zato zeliščni čaji mnogo boljša rešitev kot pa vse preostalo.

Se pa pravi zeliščni čaji na srečo že lahko dobijo v nekaterih specializiranih trgovcih, tako da lahko rečemo, da se je pri nas vsaj na tem področju zopet kažejo smernice v smer, da bodo pravi zeliščni čaji bolj dostopni  kot so bili.