Zavijanje božičnih daril

Božič in novo leto je čas za obdarovanje, obdarovanje načeloma izvira iz rimskih časov. To je lep običaj za tistega ki obdaruje in tistega ki je obdarjen, sporoča pa naklonjenost in ljubezen. Za božič je za nekatere lahko dosti že samo lepa misel ali lepi božični verzi.

Če pa hočemo nekomu dati darilo, pa je pomembno da je darilo namenjeno iz srca. Zavijanje daril pa je lahko zoprno, če ne vemo kako darilo zaviti. Najbolje je da zberete vse materiale, ki jih imate doma, potem pa boste videli če vam še kaj manjka. Dobra ideja pa je lahko, da sami popišete, poštempljate ali pobarvate papirje in tako dodate darilom še osebni pridih. Papir za zavijanje daril

Še nekaj nasvetov pri zavijanju daril : uporabite obojestranski lepilni trak, saj bo tako ta neviden, uporabite primerno velikost papirja za zavijanje, dodajte različne okraske, tako bo darilo izgledalo bolj živo,  za izbiro materialov lahko izberete več stvari, kot je blago, posušene rozine, limone itd.

Ena od možnih variant je, da namesto da sami zavijate darila, kupite darilno vrečko. Darilne vrečke so dandanes lepo okrašene, pomembno pa je da izberete pravi motiv. Prav tako kot pri zavijanju lahko tudi darilne vrečke dodatno okrasimo z pentljami, trakovi in ostalimi domiselnimi okraski.

Božič je čas, ko preživljamo čas z družino zato je lahko zavijanje lepa popestritev za vso družino, tako je zavijanje daril lahko prav zabavno, preprosto pustite naj vaš ustvarjalni duh pride do izraza.