Za zdravje je zdravo življenje nujno!

zdravjeKolikokrat ste to že slišali v svojem življenju? Verjamem, da že neštetokrat. Pravzaprav že tolikokrat, da se je marsikomu vse skupaj že toliko obrnilo, da sploh ne želi več poslušati nič s tem v zvezi. Na čisto vsakem koraku lahko preberemo, kako dobro je za zdravje teči ali pa kolesariti in tudi na vsakem sprehodu danes že lahko srečamo tekače. Pa je res ravno tek za zdravje najboljši? Zdravo življenje v svoji sami osnovi niti ne pomeni, da se moramo intenzivno ukvarjati z enim športom ali pa celo čisto spremeniti svoj način življenja. Za zdravje je najbolj pomembno, da se ukvarjamo s tistim športom, ki nam je všeč. Tudi če preberete, kako zelo odličen je tek, kako dobro se tekači počutijo, vi pa sploh nimate interesa po teku, se ne silite z njim, saj boste morda opravili nekaj treningov, potem pa iskali izgovore za izpuščanje.

 

Zdravo življenje omogočajo tiste aktivnosti in tista prehrana, po kateri se vi dobro počutite

Zavedajte se, da je vsak človek unikat. Tudi če preberete še toliko različnih nasvetov, toliko različnih priporočil, dobite toliko pozitivnih izkušenj prijateljev, pa vam tak način življenja nikakor ne ustreza, torej ne šport ne prehrana, potem se takega načina življenja niti ne lotite. Ne samo, da ne boste dosegli nobenega rezultata in da se boste utrujali brez veze, to za vaše zdravje ni dobro, hkrati boste v stresu, telesu pa tudi ne boste pomagali na tak način čisto nič.

Prej se vam bo vse skupaj zamerilo in namesto, da bi poskrbeli za vaše zdravje na način, ki je primeren za vas, zgubljate čas z neprimernim načinom. Najti šport konec koncev tudi ni tako težko. Poskusite kolo ali pa plavanje ali pa morda aerobiko ali pa jogo. To so športi, v katerih se najde večina ljudi, če ne drugega, pa so skupinski športi idealna rešitev, ker vas drugi potegnejo v vadbo in videli boste, kako dobro bo to vplivalo na vaše zdravje.