Za dnevne prostore se raje odločite za decentralizirano prezračevanje

Želite proste dneve preživeti doma, ampak mora biti zrak kvaliteten? Če si želite, da v prostoru ni vlage, da je manj prahu, da temperatura ne niha zaradi zračenja, potem se vsekakor odločite za prezračevanje z rekuperacijo. Če pa želite, da bo to prezračevanje tudi tiho, potem se odločite za decentralizirano prezračevanje z rekuperacijo. Smisel tega je, da lahko s takim sistemom prezračujemo tudi prostore, ki sicer nimajo zunanje stene, na katero bi lahko priključili cevi, zunaj pa bi bila naprava.

Prezračevalni sistem z rekuperacijoPravzaprav pa je decentralizirano prezračevanje z rekuperacijo bistveno tišje kot centralno, saj se naprava nahaja ločeno v drugem prostoru. Danes je žal tako, da se vsi zavedamo, kako pomembno je, da naše stanovanje diha, torej da se zamenjajo okna, vrata, da se namesti najboljša izolacija fasade in tudi strehe, vendar pa jasno to hkrati pomeni, da stanovanje ne more tako dihati, zato je prezračevanje nujno potrebno. Včasih se je hiša namreč sama prezračevala, ker je že na primer skozi okno in skozi vrata se izmenjalo dovolj  zraka. Seveda je bolje, da ne razmišljamo, koliko je bilo izgub takrat, ampak vsaj zrak je bil v stanovanju pa zagotovo bistveno boljši.

Zato vam danes zagotovo priporočam, da se odločite za prezračevanje z rekuperacijo, saj boste končno lahko začeli dihati v svojem stanovanju, hkrati pa, kar je še bolj pomembno, boste dihali svež in čist zrak in to kljub temu, da lahko zunaj izredno smrdi po dimu iz sosednjih dimnikov, kar je še najbolj prav pozimi.