Za canyoning Bovec je potrebna zaščita

Da boste na razburljivi aktivnosti canyoning Bovec, kraju, kjer so najlepše soteske, kar se da najbolj uživali, se je treba primerno zaščititi s potrebno zaščitno opremo. Eden od najpomembnejših delov oziroma kosov zaščitne opreme spadajo primerni čevlji, lahko lažji čevlji za treking ali pa robustnejši čevlji za pohodništvo, ki vam morajo biti ravno prav, da bo canyoning Bovec varen. Pretesni ali preohlapni čevlji vas bodo ovirali in morda povzročili kakšno lažjo ali hujšo nesrečo. Pri aktivnosti canyoning Bovec Kozjak, ki je eden od najlepših slapov, boste morali na svoje noge natakniti nogavice iz neoprena, da vas v približno sto desetih minutah, kar traja soteskanje, ne bo zazeblo v noge.

canyoning Bovec Kozjak

Na canyoning Bovec, v sanjski tolmun

Če se odločite za canyoning Bovec, kjer boste deležni pogleda na enega od slovenskih naravnih čudes, slapa Kozjak, pod katerim se nahaja modro zeleni tolmun. Odpravite se na canyoning Bovec Kozjak, po katerem se boste spustili v kristalno čist tolmun v tako živo zelenih odtenkih, kot ste jih do zdaj videli le na slikah ali fotografijah, popravljenih s pomočjo programa Photoshop. Po aktivnosti canyoning Bovec, kjer se spuščate po naravnih koritih, boste zaplavali v tolmunu, poglobljenem delu rečne struge, v obleki iz neoprena, ki preprečuje prehod tako toplote kot tudi mraza in v sebi ohranja toploto. Zato boste po soteskanju brezskrbno zaplavali v kristalni vodi.

Canyoning Bovec nudi prelep razgled

Slap Kozjak, po katerem se spuščate med aktivnostjo canyoning Bovec, gorski kraj, obdan z vrhovi Julijskih Alp, je ena od naravnih znamenitosti zelene Slovenije in zato tudi varovano območje. Obisk vse več turistov ogroža občutljivo naravno okolje, ki ga je treba zaščititi, da lahko obiskovalci in navdušenci nad adrenalinskimi in vodnimi športi še v prihodnje nudi pristno in prvinsko doživljanje naravnih danosti alpskega dela Slovenije. V življenju si je treba kdaj pa kdaj kaj privoščiti; športne aktivnosti v prelepi in čim manj okrnjeni naravi so zagotovo ena najlepših nagrad ali daril, kar obstajajo. Razgibajte telo in si zberite dragocene trenutke, ki se jih boste vselej z veseljem spominjali.