Vsakomur pripada poravnava odškodnine v prometni nesreči

Poravnava-Odskodnina-logoAli ste vedeli, da prav vsakemu, ki je bil deležen prometne nesreče, pripada odškodninska poravnava za kakršne koli telesne poškodbe ali pa zdravstvene nepravilnosti? V veliko primerih je celo tako, da nam pripada tudi poravnava materialne škode, ki smo jo utrpeli v prometni nesreči. To sicer krije zavarovalnica, pri katerem imamo sklenjeno avtomobilsko zavarovanje, medtem ko za kakršnekoli telesne poškodbe je dolžna tista zavarovalnica, pri kateri ste zavarovani vi sami. Tudi, če ste to že vedeli, pa gotovo niste vedeli tega, da ste upravičeni in da vam pripada poravnava od trenutka, ko ste postali žrtev prometne nesreče, pa ni pomembno ali ste bili krivi vi ali pa nasprotni voznik, s katerim ste trčili.

 

Ali je poravnava odškodnine lahko višja, če imam vsa potrebna dokazila?

 Kratek odgovor na tako vprašanje je preprosto, da. Ampak, zelo veliko pa je primerov, ko ljudje mislijo, da že imajo vse potrebne dokaze in dokumentacijo, pa se potem izkaže, da je v bistvu nimajo, zaradi katere je poravnava materialne škode in pa telesnih poškodb bistveno nižja, kot bi sicer bila, v veliko primerih pa do poravnave sploh ne pride, ker oseba nima zadostne dokumentacije. Zato si poglejmo, kaj vse potrebujemo, če smo bili deležni prometne nesreče in si zagotovimo, da bo denarna poravnava za naše nadaljnje življenjsko stanje, poplačano pravično.

Dokumentacija, ki jo potrebujemo ob prometnih nezgodah:
– Policijski zapisnik oziroma podatke o tisti policijski postaji, ki je nezgodo razreševala

– Celotno zdravstveno dokumentacijo o poškodbah in morebitnem zdravljenju, ki smo ga potrebovali po nesreči

– Potrdila o nižji plači zaradi odsotnosti od delovnega mesta (potrebno je imeti plačilne liste 3 mesece pred in tiste po odsotnosti)

– Vsa dokazila, ki kažejo, da ste prejemali manjšo plačo zaradi odsotnosti od dela

– Zelo dobro je imeti tudi dokaze, kot so fotografije in uničene stvari, ki bodo govorile o materialni škodi

– Če ste huje poškodovani, je dobro imeti tudi dokaze, ki dokazujejo, da ste omejeni pri izvajanju športov ali glasbe in podobno

– Zapisnik o alkoholu, ki ste ga na dan nesreče imeli v krvi

– vozniško dovoljenje

– zavarovalna polica avtomobila