Vrtni bazeni nam polepšajo dan

Živimo v hiši z velikim vrtom. Odločili smo se, da bomo kupili vrtni bazen. Uporabljali ga bomo v poletnih mesecih. V zimskem času bazen praviloma zaščitimo in ga tako pripravimo na mraz.

Vrtni bazen večinoma uporabljamo od aprila do septembra.

Če želimo podaljšati uporabo, lahko vgradimo toplotne vrelce in prekrijemo bazen s pregrinjjali ali se pa odločimo za streho. Vsi bazeni so lahko opremljeni še z veliko dodatne opreme. Odločimo se lahko za masažne naprave, dodatne razsvetljave, uporabo popestrimo s tobogani, deročo vodo, lahko se odločimo za skakalne deske, zanimive slapove in za še marsikaj, kar nam bo popestrilo in hkrati polepšalo naš bazen. Vsi ti dodatki bodo pozitivno vplivali na naše počutje in se bomo nabili z veliko dodatne energije. Lahko se odločimo tudi za nakup naprave, ki nam uravnava kemično kvaliteto bazenske vode. Zelo moramo paziti na vodo, ki mora biti neprestano neoporečna. Paziti moramo, da se nam ne razvijejo nadležne alge ali celo bakterije. Slediti moramo temperaturi vode, ki ne sme biti previsoka. Paziti je potrebno na redno vzdrževanje čistilne naprave.

Preden vstopimo v vodo, si moramo umiti noge in se oprhati. Nekateri menijo, da to ni potrebno. Vedeti moramo, da nam tuširanje pred vstopom v vodo odplakne 80 odstotkov bakterijske flore.Če imamo majhne otroke, oziroma če naš bazen uporabljajo tudi majhni otroci, jih moramo naučiti, da v njem ne urinirajo. Bazeni morajo imeti maksimalno čisto in neuporočno vodo. Zelo hitro se lahko v njem okužimo, če ne bomo pazili na čistočo.