Visoki škornji v kombinaciji z različnimi kosi oblačil

 

visoki škornji

 

Nekatera obutev je za nošenje kar precej zahtevna in ne nazadnje tudi drzna. V to kategorijo zagotovo sodijo tudi visoki škornji. A pri tem ne mislimo samo na škornje, v katere se obujete v primeru visoko zapadlega snega. V mislih imamo zlasti elegantne škornje, ki so narejeni iz nekoliko bolj prefinjenih materialov, kot sta na primer umetno ali pa naravno usnje.

Sicer pa se visoki škornji med seboj ne razlikujejo samo po vrsti materiala. Nekateri segajo pod koleno, drugi do kolena, tretji pa še višje. Slednji so za nošenje morda najbolj zahtevni. Pomembno pa je seveda tudi to, ali so v zgornjem delu raztegljivi ali ne.

 

So visoki škornji čez kolena primerni samo za vitke ženske

 

Če menite, da so visoki škornji za nošenje zgolj primerni samo za najbolj vitke dame, se motite. Če je takšna obutev izdelana iz raztegljivih in dovolj kakovostnih materialov, se zlahka vanje obujejo tudi nekoliko močnejše ženske, ki so kljub nekaj kilogramov več videti povsem privlačne in nadvse elegantne. Je pa seveda v veliki meri končni izgled odvisen tudi od tega, katero vrsto oblačil kombinirajo k takšni obutvi.

Visoki škornji se na primer odlično podajo k vsem vrstam krila. Najbolj drzne predstavnice nežnejšega spola pa jih obujejo tudi k pajkicam ali pa oprijetim hlačam.

 

visoki škornji1

 

Visoki škornji in kavbojke

 

Na sploh velja, da se višje zasnovani škornji bolje podajo k elegantno zasnovanim oblačilom kot pa k športnim. Kakšna pa je kombinacija visokih škornjev s kavbojkami? V tem primeru morajo kavbojke seveda biti dobro oprijete, uporabnica pa mora biti nekoliko bolj vitka.

Nikakor pa ne gredo skupaj visoki škornji in drugi kosi športnih oblačil. Sicer pa je v zadnjih letih marsikaj postalo moderno in samo še vprašanje časa je, kdaj se bo na ulici pojavila kombinacija visokih škornjev in kakšnega športnega oblačila.