Velikost PVC oken

PVC okna, strešna okna, senčila in tudi druga okna so zelo pomembne stvari, tako pri stanovanju kot hiši, pisarni in vseh drugih bivalnih in gospodarskih objektih. Kvalitetna okna nam zagotavljajo čim več svetlobe. Kako svetel bo prostor pa ni odvisno od tega, če gre za PVC okna, okna Jelovice ali kakšno drugo okno, odvisna je predvsem od položaja in velikosti okna.

Ko kupujete okna, v današnjih časih največkrat PVC okna, je že prepozno, da bi gledali na svetlobo v prostoru. Na to moramo biti pozorni že med gradnjo in poskrbeti, da so odprtine, ki jih namenimo oknom, dovolj velike in pravilno razporejene.

Eno veliko okno večkrat ni dovolj, zlasti če se nahaja na napačnem mestu. Največ svetlobe boste potrebovali v dnevni sobi, zato že pri gradnji poskrbite za to, da bo okno dnevne sobe obrnjeno na tisto stran, kjer se sonce zadržuje največ časa. Ne obremenjujte se s tem, da sonce sije neposredno v vašo dnevno sobo in povzroča bleščanje, saj boste to lahko enostavno preprečili z uporabo senčil.

Kopalnica in WC sta prostora, kjer potrebujemo sicer manj svetlobe, a vseeno je priporočljivo tudi tu narediti kakšno okno, predvsem strešno je lahko odlična izbira, če imate to možnost. Z uporabo strešnega ali običajnega okna boste kopalnico precej hitreje prezračili in tudi bolj varni boste v njej, zlasti če uporabljate plinsko ogrevanje vode in plinski grelnik v kopalnici, saj le-ta potrebuje zrak za svoje delovanje, ki ga pridobi iz prostora.