Ureditev sprejemne recepcije

Urejanje sprejemne recepcije oz. pisarne je odločitev, ki se marsikomu zdi samoumevna in zelo lahka. Potrebujemo pisarniški stol, pult in 2 stola sta stranke.

Premalo ljudi se zaveda pomena svoje sprejemne recepcije. Ta prostor je prvi prostor v katerega ponavadi vstopi vaša stranka zato naj bo ambient primeren okolju podjetja. V kolikor je to zdravstvena ambulanta le-ta ne potrebuje pulta in stola za osebo, ki sprejema bolnike a potrebuje več stolov, ker bo tam čakalo več klientov. Priporočljiva je tudi mizica in morda polica z revijami za kratkočasenje.

Pisarniški stolČe vaše podjetje promovira pijače potem morda sprejemno pisarno naredite v stilu mini bara v katerem imate svojo pijačo. Pred bar lahko postavite tudi barski stol ali pa več le teh na katerih stranka počaka na sestanek. Če je vaše podjetje v avtomobilski industriji potem v sprejemni pisarni ustvarite ambient svoje industrije. Morda lahko vanjo postavite mizico, katera je postavljena na avtomobilskem motorju ali pa vsebuje avto dele.

Vsekakor svojo sprejemno pisarno in njen ambient prilagodite svoji industriji in s tem v njej ustvarite sproščeno vzdušje. Če imate prostor naj bo sprejemna pisarna velika z ogromno praznega prostora, saj le to daje občutek sproščenosti osebi ki v tem prostoru čaka. Seveda v pisarno na pravilno mesto umestite tudi nujno potrebne stvari. Najbolj klasične postavitve sprejemnih pisarn / recepcij vsebujejo pisalno mizo za katero na svojem udobnem stolu sedi receptorka, velik usnjen kavč in pa morda še mizico na kateri so ponavadi revije, ki vam krajšajo čas ob čakanju.

V sprejemno recepcijo za boljši ambient lahko postavite tudi avtomat za kavo ter kakšno rastlino. Priporočljivo pa je tudi, da sprejemna pisarna vsebuje večja okna preko katerih v prostor prihaja naravna svetloba.