Učinkovito dezinfekcijsko sredstvo za roke je nadgradnja umivanju rok

Razkuževanje rok je nadgradnja umivanju rok, s katerim uničimo večino škodljivih mikroorganizmov. Za razkuževanje boste zelo pogosto zasledili tudi izraz dezinfekcija, ki pa ima popolnoma identičen pomen. Zato pravimo, da za razkuževanje rok lahko uporabimo tudi dezinfekcijsko sredstvo za roke, ki velja za izjemno učinkovito.

Če je takšno razkužilo za roke dovolj učinkovito in kakovostno, potem odstrani 99,99 % vseh bakterij in virusov. Zato je učinkovito dezinfekcijsko sredstvo za roke nujno potrebno, če se želimo izogniti različnim boleznim in okužbam v določenem socialnem ali delovnem okolju.

Hitra, čista in enostavna uporaba dezinfekcijskega sredstva za roke

Kadar želimo preprečiti okužbe in virusna obolenja v določenem podjetju, potem je ključnega pomena, da je uporaba dezinfekcijskih sredstev za roke redna. Zato je priporočljivo, da je dezinfekcijsko sredstvo za roke v brezkontaktnih dozatorjih, ki so higienska in stroškovno učinkovita. Hkrati pa moramo biti pozorni na to, da so nameščena na čim več različnih mestih v podjetju.

Količina potrebnega nanosa dezinfekcijskega sredstva za roke je na ta način omejena, zato je njegova poraba majhna in varčna. S takšnim načinom nanašanja se izognemo tudi nepotrebnim infekcijam, zaradi posebnih senzorjev pa je dezinfekcijsko sredstvo za roke v brezkontaktnih dozatorjih še posebej priporočljivo za pogostejšo uporabo na javnih mestih.

Prednosti uporabe dezinfekcijskega sredstva za roke

Dejstvo je, da so mikroorganizmi lahko ob neposredni izpostavljenosti škodljivi za naše zdravje. Zato je priporočljivo poleg umivanja rok uporabiti tudi dezinfekcijsko sredstvo za roke, ki odstrani večino bakterij, ki povzročajo različna obolenja in okužbe z virusi.

Pri tem ne smemo pozabiti na to, da mora biti dezinfekcijsko sredstvo za roke izdelano iz naravnih sestavin, ki ne izsušujejo rok in jih ne mastijo. Pomembno je, da je dermatološko testirano, zaradi česar ga lahko brez strahu uporabljamo tudi v domovih za ostarele, restavracijah, pisarnah, šolah in vrtcih.