Učenje italijanščine

Glede na to, da je Sloveniji sosednja država Italija, ki ima skoraj 30x več prebivalcev kot Slovenija se med slovenci vedno bolj pogosto pojavlja vprašanje, če se nam splača naučiti Italijansko. V tokratnem članku se bomo osredotočili predvsem na italijanski spletni trg na področju spletnih trgovin. Italija ima blizu 60 milijonov prebivalcev, medtem ko njihov jezik po celotnem svetu govori samo 62 milijona ljudi, katerih večina živi v Italiji. Problem je tudi v obratni smeri saj večina Italijanov ne govori angleščine.

Iz zgornjih podatkov lahko sklepamo, da spletni trg v Italiji ravno iz teh razlogov ni preveč popularen in nam pušča ogromno manevrskega prostora. Tudi iz tega razloga se v zadnjem času po svetu vedno bolj išče prevajanje italijanščine, saj na ta trg želi mnogo ljudi a jim oviro povzroča jezik. Vsekakor prvi korak na Italijanski trg s pomočjo prevajanja lahko storimo a trg vseeno lažje razumemo če se jezik naučimo. Poleg tega pa še, če znamo jezik lahko pregledamo kakšne kvalitete je prevod, ki smo ga outsourcali.

V Sloveniji je kar nekaj ljudi, ki že znajo Italijansko. Predvsem na primoskem koncu je Italijanščina zaradi bližine precej pogosta. Če poznate kakšnega primorca, vam bo učenje italijanščine verjetno še dodatno lažje, saj se vam bo zdelo, kot da ste ta jezik že večkrat slišali.

Jezik se dokazano učimo hitreje, če se ga učimo od nativnih govorcev, zato je v primerih, ko se želimo jezika naučiti najhitreje priporočljiv obisk kakšnega od tamkajšnjih krajev in morda tam dodatno obiskati šolo njihovega jezika. Če v živo sodelujemo v pogovoru, spremljamo premikanje ustnic sogovorcev in si pomagamo s kretnjami.

Poleg zgornjih razlogov je Italijanščina poleg Španščine znana za enega lepših jezikov napram naprimer Nemščini. Če večkrat obiskujete Italijo, ali pa jo želite v prihodnosti še bolj natančno spoznati, potem je učenje le-te definitivno primerno.

Tudi, če ste v turističnih vodah je učenje italijanščine za vas primerno, saj so Italijani eni od najbolj pogostih obiskovalcev Slovenije.

Če pogledamo še kratek razvoj italijanskega spletnega trga kaj hitro ugotovimo, da je zadnji čas da skočimo na italijanski vlak. V letu 2015 je svojo stran in skladišča v Italiji odprl tudi Amazon, kjer se nam odpira možnost partnerstva. Če pogledamo primere iz tujine ljudje Amazon precej izkoriščajo tako, da postavljajo spletne strani na katerih opisujejo njihove arikle in na stran naložijo svoje partnerske povezave do Amazonovih izdelkov. V Italiji konkurence za takšne strani praktično še ni in tu se nam odpira zlata priložnost za zasedanje trga.

Tudi, če imamo spletno trgovino v Sloveniji je Italija zanimiv trg saj ima GLS precej prijazne pogoje za pošiljke v Italijo prav tako pa za vstop na ta trg enako pospešeno dela tudi Pošta Slovenije. Seveda pa bližina Italijanske meje predstavlja še lažji vstop na trg tako, da svoje izdelke odnesemo na pošto v Gorico ali pa v Trst in tako prihranimo tudi na cenah poštnine, ki so kot vemo zelo drage.