Tuš kabine so eden od ključnih kopalniških elementov

Trend vgradnje kopalne kadi vidno upada.  V kopalniških prostorih so namreč vse bolj priljubljene tuš kabine. Na trgu je veliko različnih možnost v povezavi s tem, zato je najbolje, da vam pri izbiri pomaga kar strokovnjak, na primer notranji oblikovalec.

Najpomembneje pa je, da je vaša izbrana tuš kabina učinkovita ter da bo zadovoljevala vse vaše potrebe in želje.

Tuš kabina različnih velikosti

tuš kabinaTuš kabine so lahko najrazličnejših velikosti. Izbira je zlasti odvisna od kopalniškega prostora oziroma kako veliko kopalnico imate. Vprašati se morate, koliko prostora lahko namenite kabini za prhanje.

Če imate doma majhen kopalniški prostor, ga boste seveda opremili z manjšo tuš kabino, ki bo na primer imela dimenzije 90×90 centimetrov. S tem si boste zagotovili dovolj udobno tuš kabino. V večjih prostorih pa si vsekakor lahko daste več duška. V prostor namestite veliko tuš steno.

Vgradnja tuš kabine

Tuš kabine se med seboj ne razlikujejo samo v velikosti, temveč tudi po načinu vgradnje. V osnovi poznamo dva načina vgradnje tuš kabine. Lahko jih vgrajujemo na tuš kad ali pa neposredno na talno keramiko. Sicer pa imate pri izbiri tuš kabin na voljo zelo veliko možnosti, in sicer glede na obliko, dimenzije in ne nazadnje tudi glede na dizajne.

tuš kabina

Na trgu so vam na voljo tuš kabine za vgradnjo ali z oblogo, nizke, visoke, ki vključujejo tudi sedalo. Če se

boste odločili za tuš steno, ki jo boste vgradili na talno keramiko, boste morali biti zlasti pozorni na to, da boste dobro vse pripravili za vgradnjo tuš kanalete. Te imajo vlogo odtoka.

Materiali za tuš kabine

Praviloma so tuš kabine narejene iz visoko kakovostnega stekla. Na voljo so tudi takšne iz plastičnih mas oziroma pleksi stekla. Profili kabine so na voljo v plastični beli ali pa aluminijasti.

Sicer pa si različne možnosti za tuš kabine lahko ogledate na spletni strani dobrega ponudnika.

Na povezavi, preberite pestro ponudbo tuš kabin in dodatkov.