Turistična kmetija

Ljudje se vse bolj spet vračamo k naravi, ki poskrbi za naše boljše počutje in sprostitev. Ena izmed možnosti, da se približamo naravi in tudi zaživimo z njo, je kmečki turizem. Kmečki turizem predstavljajo turistične kmetije, ki so se odločile del svoje pristne narave in domačega počutja ponuditi tudi obiskovalcem.

Poznamo zelo veliko različnih vrst kmečkega turizma. Lahko se odločimo, da gremo na enodnevni izlet v gore, sproti pa se ustavimo na turistični kmetiji, kjer nas bo pričakala dobra, zdrava hrana in pijača, narejena iz domačih pridelkov. Že od daleč nam zadiši po domačih jedeh, ko se vračamo proti dolini. Veliko turističnih kmetij pa nam nudi tudi prenočišče in vse polno aktivnosti, ki so povezane z naravo, vse od kolesarjenja po gozdovih, travnikih, do planinarjenja, ponekod tudi kopanja v čistih jezerih in rekah. Glavni del kmečkega turizma pa je največkrat kulinarika, katere se obiskovalci še posebej veselijo, saj je danes na tržišču težko dobiti prave domače jedi, izdelane iz domačih sestavin.

Turistična kmetija največkrat vse pridelke, od zelenjave, sadja do mesa, pridela doma oziroma se dogovori za dostavo iz bližnjih kmetij. Da pa bi še bolje spoznali domačo pridelavo sestavin za tako odlično hrano in pijačo, ki si jo lahko privoščimo na kmečkem turizmu, pa na nekaterih kmetijah lahko sodelujemo tudi pri vsakodnevnih opravilih in si s tem lažje predstavljamo, kaj pomeni imeti kmetijo.