Tudi v kuhinji lahko uporabite mozaik ploščice

Veliko je ljudi, ki opremljajo kuhinjo na novo, pa nikakor ne dobijo dobre ideje, kaj je najbolje uporabiti kot oblogo med zgornjimi in spodnjimi kuhinjskimi elementi in pa morebiti tudi med elementi, ki stojijo na sredini kuhinje. Možnosti so steklo, ploščice, linolej ali pa barva, ki je pralna. Večina se za barvo ne odloči, prav tako za linolej, velikokrat pa se ljudje odločijo za steklo prav zaradi čiščenja, ker so pri ploščicah problem fuge. Po tej logiki mozaik ploščice za kuhinjo sploh ne bi smele obstajati oz. jih sploh nihče ne bi pogledal.

Mozaik ploščiceDejstvo namreč je, da so danes lepila za ploščice popolnoma drugačna, zato lahko mozaik ploščice za kuhinjo tudi obstajajo, saj so ta nova lepila takšna, da ne odstopijo skozi leta od ploščic, se ne lupi in predvsem ne vpija maščobe in vlage. Zato lahko mozaik ploščice, ki jih dobite v malo boljših salonih kot je tudi Keramoteka, položite tudi v kuhinji in se vam ni treba bati, da bodo fuge umazane in ne bo več površina nikoli lepa. Prav tako pa je največja prednost, ki jo imajo mozaik ploščice v tem, da se vsak madež ne vidi takoj, kar pri steklu se vidi in je torej obe površini pač treba čistiti, dela pa je enako.

Drugo je ploščica, ki ima visok sijaj in je poleg tega še svetla. Takšne je namreč bistveno težje čistiti, madež pa se tudi takoj opazi. Poleg tega pa imajo mozaik ploščice prednost tudi v tem, da je moderna kuhinja narejena iz materiala z visokim sijajem in super je, da se ta sijaj malo razbije z mozaikom.