Tomografija zoba pri Green CT

Računalniki so nujno zlo v današnjem svetu praktično v vseh poklicih, zagotovo pa so že kar obvezen pripomoček v zobozdravstvu. Namreč računalniška tomografija zoba je postopek, brez katerega si kvalitetnega zobozdravstva enostavno ne da predstavljati. Tomografija zoba omogoča, da se zob pregleda iz vseh strani, tudi od znotraj in kar je najpomembnejše, da se pregleda celotna njegova korenina, kajti le – ta je praktično najbolj ključna, da je zob zdrav.

Pri podjetju Green CT se tega zelo dobro zavedajo, zate se pri njih tomografija izpopolnjuje praktično iz dneva v dan. Stalno posodabljajo svojo opremo in znanje svojih zobotehnikov, da so ves čas seznanjeni z najnovejšimi stvarmi s tega področja ter da na tak način lahko svoje delo opravijo na najvišjem strokovnem nivoju. Le tako imajo lahko pacienti – njihove stranke zares popolno tehnično podporo ter da je zobobol kar čim manjkrat prisoten v njihovem življenju.

Aparat za tomografijoTomografija je tako zelo izpopolnjena, da lahko s to čudodelno tehniko ugotovijo tudi najmanjšo napakico na zobu ter jo zato lahko zobozdravnik začne zdraviti, še predno nastane večji problem. Tomografija tako omogoča, da zobarja dejansko obiščemo zgolj enkrat letno in v kolikor je potrebno opravimo rentgensko slikanje, katerega tomografija je glavni postopek. Tomografija pa ne omogoča samo pregled zob, temveč tudi pregled celotne ustne votline, sinusne votline, ustnih kosti in vsega ostalega, kar je povezano z našim zobovjem. Dejansko si zobozdravniki svojega dela brez zobotehnikov, ki so opremljeni s takšno računalniško opremo enostavno ne morejo več predstavljati.