Stenske ploščice in dekorativni kamen modni hit v vseh bivalnih prostorih

Ko se odločamo za opremljanje novega doma ali prenovo našega doma, pomembno vlogo pri prenovi igrajo tudi stenske ploščice. Moderno jih je uporabiti v različnih prostorih doma, še bolj kot stenske ploščice pa je aktualen dekorativni kamen. Seveda se ga pogosto uporablja skupaj v kombinaciji s stenske ploščice.

Stenske ploščice v kopalniciProstor, v katerega prav zagotovo položimo stenske ploščice, je kopalnica. Včasih temu prostoru niso namenili prav posebne pozornosti, bile so majhne, prekrite z eno vrsto ploščic po celotni površini ki so pogosto imele nek vzorec ali pa so bile preprosto enobarvne. V današnjih dneh kopalnicam damo večji pomen, so večje in prostornejše, če je možno svetlejše. Pomemben nam je izbor stenske ploščice, pogosto se odločamo tudi za dekorativni kamen, ki krasi nek del prostora. Že sama beseda nam pove, da gre za neko vrsto dekoracije v prostoru. Prav zato je pogosto v prostoru samo en predel ki ga krasi dekorativni kamen. Če ga uporabimo v kopalnici, je pogosto v kombinaciji s stenske ploščice, tako da poudari določen del prostora in popestri izgled, na primer okoli umivalnika. Uporablja se ga tudi v kuhinjah, na steni okoli delovnih površin oziroma pultov, prav  tako v dnevnih sobah kot čudovit okras okoli kamina ali pa predela kjer so omarice in police ter televizor. Lahko krasi tudi spalnice, na primer nad predelom postelje ali stopnišča v hišah.

Če ima hiša ali stanovanje znotraj prostorov razgibane stene oziroma določene stebre, lahko krasi tudi njih. Stenske ploščice so prav tako namenjene različnih bivalnim prostorom, kot popestritev in dekoracija, predvsem so v modi velike in podolgovate ploščice, v imitaciji lesa ali kamna in pa manjše mozaik ploščice.