Sintal opozarja na tri največje napake pri varovanju doma

Analitiki iz Sintala ugotavljajo, da Slovenci premalo naredimo za varnost svojih domovanj. Družbi Sintal je v varovanje zaupano preko 16 tisoč stavb po vsej Sloveniji, na katerih izvajajo intervencijo v primeru sprejema alarmnega sporočila z objekta ali pa so njihovi varnostniki tam fizično prisotni ves čas.

V Sintalu pravijo, da zaskrbljujoče veliko število stanovalcev upošteva niti osnovnih varnostnih ukrepov. S tem je varnost njihovih domov zelo ogrožena, vlomilci pa seveda najraje izbirajo nezaščitene objekte, kjer bodo imeli dovolj časa za izvedbo vloma in uspešen pobeg. Med tri največje napake pri zagotavljanju varnosti doma v Sintalu uvrščajo naslednje:

Skrivanje ključev na standardnih mestih
Večina stanovalcev je prepričana, da je njihov skriti ključ varen pred vsiljivci. Varnostni strokovnjaki iz vseh koncev sveta vedo povedati, da se pod ogromnim številom predpražnikov in lončkov za rože skriva ključ. Če pri skrivanju ključa ne pokažemo res izjemne inovativnosti, ga je torej mogoče najti relativno hitro. Tudi najbolj neizkušeni tatovi poznajo trike za skrivanje ključa in običajno ga najdejo v prvem poskusu. Če vas zelo skrbi, da se ne bi pomotoma zaklenili ven, razmislite o varnostnih izdelkih za zaklepanje, kjer ključ ni potreben (npr. ključavnica na prstni odtis).