Si privoščite kopanje v bazenu s savno

Bi se radi končno za vikend čim bolj odpočili in preživeli vsaj en dan v vikendu malenkost drugače? Potem so bazeni in savne več kot primerni za vas, še posebej v jesenskem, zimskem in spomladanskem obdobju, ko ne morete skočiti na morje na hitro, saj je voda absolutno preveč mrzla. Ravno to pa je tudi obdobje najrazličnejših prehladnih obolenj in bolezni, za kar pa je že posebej zelo priporočljivo za savne, saj se telo zaradi vročine in obilnega odvajanja znoja najrazličnejših obolenj hitro reši.

Bazen in savnaBazeni in savne v kombinaciji pa so najboljša rešitev zato, ker dejansko skoraj da vsakemu človeku paše, da se malo namaka v topli vodi, če pa gre za termalno vodo, ki jo večinoma vse toplice imajo, pa je še toliko bolje. Torej so v navedenem obdobju bazeni v termah najboljša možnost, saj so na voljo zagotovo zelo velike površine bazenov, ki so neprimerljivo večje kot kakšna pokrita kopališča. Hkrati pa so na voljo v istem kompleksu tudi savne, tako da ubijete dve muhi na ene mah in zagotovo se vsak po takem dnevu počuti kot novi.

Pa niti ni nujno, da bi vam morali biti bazeni všeč čez cel dan, potem na koncu pa si šele privoščite savno, velikokrat je dovolj le nekaj ur, pa je telo že skoraj popolnoma prenovljeno. Je pa zelo dobro, da si izberete tiste terme, kjer so na voljo tako različni bazeni, kot tudi različne savne, tako da ste lahko brez skrbi, ali vam bo to doživetje všeč ali ne.