Senčila & rolete

Svoj doma lahko velikokrat popestrimo za raznimi dodatki, med drugim tudi s posebno izbiro senčil, ki jih namestimo na svoja okna – z notranje ali zunanje strani.

Tudi ni potrebno, da so senčila in rolete po vsem stanovanju enaka. Daleč od tega. Dandanes lahko izbirate med številnimi različnimi, od katerih so nekatera senčila in rolete bolj primerna za posamezni prostor kot druga. Lahko jih seveda tudi kombinirate, kar je več kot dobrodošlo, pa tudi barvna paleta omogoča pestro izbiro, in zato zanimive kombinacije.

Naslednja dilema je morda tudi, ali izbrati rolete ali žaluzije. Prednosti rolete so, da ščitijo okna pred neprijetnimi vremenskimi pojavi, hrupom, zmanjšujejo izgubo toplote, varujejo pred vlomi ter UV-žarki. Lahko jih upravljamo avtomatsko s samo enim klikom na gumb ali ročno. Prednost žaluzij pa je ta, da jih lahko namestimo tako zunaj kot znotraj; notranje žaluzije je laže vzdrževati – upravljamo jih s palico, tako da upravljamo količino prehajanja svetlobe v prostor, dvigujemo ali spuščamo pa jih s pomočjo vrvice. Zunanje žaluzije lahko upravljamo tudi avtomatsko s priloženim daljincem.