Rezervni deli za skuter za menjavo jermena

Redno in natančno vzdrževanje skuterja vam na dolgi rok prihrani obilo živcev in denarja. Redno spremljanje stanja zavor, nivoja olja in obrabljenosti pogonskega jermena, so naloge vsakega vestnega voznika. Menjava posameznih rezervnih delov je možna doma ali pri uradnem serviserju. Skuter za pogon ne uporablja verige, temveč jermen. Bi ga znali ob hujši obrabi ali poškodbi sami zamenjati? Se zavedate, da obstajajo klasični ali pa modelii iz kevlarja? Poznate ves postopek menjave ali potrebujete pomoč?

Naloga pogonskega jermena

Rezervni deli za skuter so na voljo v različnih spletnih in klasičnih trgovinah ter pri pooblaščenih servisih.. Prenos moči pri skuterju poteka prek jermena in ne verige, kot je pri drugih vrstah motorjev. Menjavo jermena ponavadi posamezniki opravijo doma ali pri lokalnem serviserju. Skuter zaradi vrste pogona porabi manj in je obenem močnejši ter ima hiter pospešek. Ločimo med klasičnimi in modeli iz kevlarja. Slednji prenesejo večje obremenitve in so dlje obstojni. V primeru poškodbe se razdeli na manjše dele, kar prepreči blokado zadnjega kolesa in vašo prometno nesrečo.

Komplet valjčkov za skuterjaPred menjavo skuter pripravite

Preden iščete pojasnila, kako posamezni deli za skuter ustrezajo vašemu vozilu, morate slednjega najprej pripraviti. Očistite vso nesnago ter ga namestite na nosilec. Menjava jermena je odvisna od razpoložljivega prostora za menjavo. Najprej odstranite pokrov motorja, odvijačite posamezne vijake in snemite pokrov. S pomočjo pnevmatske pištole snemite matico, ki je pričvrščena na glavno gred agregata. Ta matica tudi fiksira in drži jermen. Odstranite tudi vetrnico in matico, ki drži zvon sklopke. Nadaljujte z odstranjevanjem zvona, sklopke, jermenice in variomata.

Namestitev novih delov

Okoli jermenice namestite nov jermen s pomočjo rok, s katerimi tesno stiskajte sprednji del in sklopko, da se obe stranici stisneta stran druga od druge. Nato nastavite jermen in dodajte še variomat. Vse dele namestite nazaj, kot so bili prvotno zastavljeni in jih tesno fiksirajte. Na ta način ne bo prišlo do poškodb ali zdrsa premičnih delov. Zategnite vse matice in preverite, da je vse dovolj tesno nameščeno. Namestite tudi zaščitni pokrov in se odpeljite na testno vožnjo.