Registracija domene poveča prepoznavnost tvojega podjetja

Naziv domene tvojo potencialno stranko prepriča, da obišče spletno stran. Preprost in enostaven naslov si stranka zapomni ter se nanj vedno znova vrača. Pred vzpostavitvijo strani moraš najprej preveriti domeno, jo registrirati, poskrbeti za gostovanje in nato vzpostaviti stran. Prvi korak bo dokazal, da je tvoj posel profesionalen, zanesljiv in varen. Dodatno boš stranke prepričal še s SSL certifikatom za kriptiranje osebnih podatkov.

Najprej preveri domeno, nato vzpostavi stran

Vsak spletni posel se začne najprej s tem, da posameznik preveri domeno, ugotovi ali je razpoložljiva, jo registrira in lansira stran. Prednost tega postopka je v tem, da zaščitiš svojo blagovno znamko pred konkurenco. Pri tem moraš vedno razmišljati dolgoročno in zakupiti več različnih končnic. Na ta način boš osvojil večji del trga, dvignil prodajo in zaslužil več. Izberi tudi kakšno mednarodno končnico, saj boš tako lahko posegel tudi na tuje trge. Registriraj nazive, ki so v direktni povezavi s tvojimi izdelki, storitvijo ali blagovno znamko. Raje registriraj na primer 10 različnih nazivov že danes in se izogni morebitnim zapletom s konkurenco na dolgi rok.

Izbira zvenečega imena

Pred izbiro imena najprej preveri domeno. Poizkusi z nazivom podjetja ali storitve, dodaj še eno besedo in izberi končnico. Poigraj se z različicami naziva in morda pridobi tudi kakšen citat oziroma reklamno izjavo za promocijo naprej. Sicer lahko naziv vsebuje več besed, ki so med seboj povezane s črtico, vendar je to slabo za spletno optimizacijo. Raje izberi naziv, ki se na nek način navezuje na tvoj produkt ali tvoje podjetje.

Postopek registracije in vzpostavitev strani

Najbolje je, da registracijo, spletno gostovanje in vzdrževanje opravite pri enem ponudniku. Slednji bo preveril razpoložljivost, za vas zakupil nazive z različnimi končnicami ter opravil registracijo. Po pridobitvi imena pa se odločite še za paket gostovanja, ki bo omogočal nenehno delovanje spletnega mesta, brez izpadov in zapletov.