Rafting

Rafting predstavlja enega izmed najbolj zanimivih adrenalinskih športov. Rafting je še posebej primeren za ljudi, ki ljubijo vodo, naravo in avanture. Rafting daje ljudem priložnost, da uživajo v premagovanju brzic, kakor tudi da na mirnih odsekih rek prisluhnejo govorici reki in se predajo lepotam narave. Rafting definitivno ni aktivnost za omahujoče, saj zaradi nevarnosti, ki jih prinaša voda, zahteva popolno zbranost in odločnost, ko gre zares.
Preden se podate na rafting izlet, se je dobro seznaniti s potrebno opremo. Pri ponudniku storitve, ki običajno poleg raftinga ponuja še druge športne aktivnosti kot so npr. canyining in gorsko kolesarjenje, boste dobili v najem gimujasti čil (raft), vesla in rešilne jopiče in nepremočljiva oblačila pod katerimi boste imeli oblečene samo kopalke.

V mrzlih rekah kot je npr tudi naša smaragdna lepotica Soča, je koristno obuti tudi nepremočljivo obutev, ki nas bo zaščitila pred ledeno mrzlo reko, če bomo padli s čolna ali pa če bomo želeli v njej zaplavati po lastni volji. V toplih poletnih dneh, ko pripeka sonce, morate dele telesa, ki jih ne pokriva obleka, zaščititi pred soncem. Uporabite takšno kremo za sončenje, ki je primerna tudi za kopanje. Zelo priporočljivo je, da zavarujete oči pred neposredno svetlobo s sončnimi očali.