Rafting

Ozračje v pisarni je postajalo vse bolj naelektreno. Projekt je od nas zahteval usklajenost in bistre misli, mi pa smo se prepirali o nepomembnih stvareh.
Bližal se je konec tedna. »Gremo nekam,« je predlagal sodelavec. Po dolgem času smo bili v nečem enotni. Zaželeli smo si zabave, nekje v naravi, s športno aktivnostjo. Ni trajalo dolgo, da smo rezervirali rafting na Soči. Ravno za en raft nas je v skupini.

Že samo misel na aktivni vikend in rafting je zbistrila glave in umirila napetosti.  Rafting po reki Soči smo pričeli v Boki, v kraju med Kobaridom in Bovcem. Na začetku spusta nam je vodič predstavil varnosti na raftingu, način veslanja in komunikacije med spustom. Če smo se še nekaj dni nazaj pregovarjali o delih in nalogah na projektu, je bilo tu kristalno jasno kakšne so naše zadolžitve. Bližali smo se prvim brzicam. Vodič je dajal navodila in navdušenju ni bilo konca, ko smo jih premagali. Vriski so se razlegali po bregovih. Čutili smo kako z vsakim zamahom postajamo bolj enotni in kako se usklajenost vrača v naš tim.

Med raftingom smo se tudi ustavili in se osvežili v kristalno čisti Soči. Temperatura je bila za razgreta in v neopren oblečena telesa ravno pravšnja. Rafting je v našo ekipo vnesel razumevanje, ki smo ga tako zelo potrebovali in glave napolnil z novimi idejami. Delo na projektu je steklo, da smo ga lahko končali v roku.