PVC ali lesena okna

Danes poznamo zelo inovativna PVC okna, ki jih dobite pri podjetju Vranešič vgradnja oken, ki nekako izpodrinjajo lesena okna. Izdelana so iz zelo kakovostnih komor, ki so lahko iz pet ali šest profilov. Priporočljivo je, da se odločimo za šestkomorne profile. Tako se doseže najboljšo izolativnost in sicer toplotno in zvočno. Velikokrat pozabimo na zvočno izolativnost, ki jo mora imeti leseno ali pa tudi PVC okno. Če živimo v urbanem naselju je to eden izmed pomembnih kriterijev za kvaliteto oken. Zvok je lahko zelo moteč faktor za živlenje. Čeprav se ne zavedamo, nas lahko hrup psihično želo uničuje.
Paziti moramo tudi na troslojno zasteklitev oken. Taka zasteklitev prihaja v ospredje, ker se nam dodatni stroški, ki jih namenimo za kvalitetnejšo zasteklitev v par letih povrne. Zasteklitev nam mora omogočiti obe vrsti izolativnosti; toplotno in zvočno.Leseno okno s trojnim steklom

PVC in lesena okna so kvalitetna.

Tega se moramo vedno zavedati. Če se bomo odločili za leseno ali PVC okno, nikoli ne bomo zgrešili. Mogoče za isto kvaliteto bomo za okna iz plastike odšteli nekoliko manj. PVC ne bo nikoli popolnoma izpodrinil lesena okna, ker je vedno veliko ljudi, ki prisegajo na naravne materiale in so tudi ekološko zelo osveščeni. Nikoli ne bodo zamenjali plastiko za les tudi, če se bo cenovno zelo izplačalo. Že res, da nam plastiko ni potrebno prav nič vzdrževati, ni potrebno nobenega vsakoletnega barvanja. Les je za nekatere zelo prijetno zaradi bivanja in les čutijo, da diha z njimi. Kljub vsakoletnemu dodatnemu delu zaradi vsakoletnega barvanja ne bodo les nikoli zamenjali. To barvanje je užitek in samo to naj bo tisto zaradi katerega se odločite za les. Če je barvanje nujno zlo, in ne barvamo redno lesenih oken, bo kaj kmalu les izgubil obliko in lesena okna ne bodo tesnila več.
Ponudba je zelo velika. Odprimo računalnik in brskalmo po spletnih straneh in najdimo lesena okna.