Primer, kako kupiti Bitcoin po preprosti poti, je znan.

bitcoinsMorda ste že slišali, da v svetu vlada nova denarna enota, ki se ji reče Bitcoin. No, gre seveda za tako imenovano kriptovaluto (virtualno spletno denarno enoto), ki trenutno velja za najbolj dobičkonosno, če gledamo s strani vlaganja. Ker pa je celoten nakup lahko kar zapleten, pa se je končno pojavil način, kako kupiti Bitcoin kriptovaluto po zelo preprosti poti. Ta način, kako kupiti Bitcoin, je v bistvu malce drugačen od samega nakupa, saj gre zgolj za vlaganje, ki torej ne pomeni, da smo ta Bitcoin tudi kupili. So pa tukaj tudi zato druge prednosti, ki jih lahko s tem načinom uporabimo v svoje dobro.

 

Preprost način, kako kupiti Bitcoin je namenjen predvsem vlagateljem, ki si želijo čim prej začeti vlagati vanj

Kot smo že povedali, je končno znan tudi način kako kupiti Bitcoin po preprosti poti in brez večjih glavobolov o tem, kaj to je, čemu je namenjen ali pa celo kako se trži z njim na borzi. Vse je postalo bistveno bolj preprosto, ko so se na spletu začele pojavljati platforme, ki nam ponujajo zelo preprost odgovor na vprašanje, kako kupiti Bitcoin (ali pa katerokoli drugo) kriptovaluto. Namreč, s tem ko si na teh spletnih platformah odpremo račun oziroma “denarnico”, lahko nanj prenesemo znesek denarja in začnemo z vlaganjem v katerokoli kriptovaluto. Ampak pozor! Kot smo že rekli, gre tu zgolj za vlaganje in ne za nakup Bitcoin kriptovalute.

Torej če si želimo prav kupiti, bomo to morali storiti po drugi poti – torej preko borze. Vidimo torej, da je vprašanje kako kupiti Bitcoin lahko kar zapleteno, saj gre na eni strani za nakup, na drugi pa za vlaganje. No, ampak kakorkoli že, v obeh primerih pa si lahko svoj kapital bistveno povečamo. V primeru pa, da si želimo v prvi vrsti izkusiti, kako trgovati s kriptovalutami, pa so spletne platforme bistveno boljša izbira. Namreč, pri nekaterih dobimo tudi tako imenovano virtualno denarnico, v kateri pa je sto tisočakov navideznega denarja (v evrih ali dolarjih), ki ga je mogoče testno uporabiti in se z njim naučiti trgovanja s kriptovalutami.