Preveri zavarovanje je pogosta spletna izbira

Ljudje smo vedno bolj zasičeni z vsemi vrstami informacij in včasih imamo že prav polno glavo vsega. Vse pogosteje pa pozabljamo na nujne informacije, ki so neposredno povezane z našimi življenji. Pri tem mislimo tudi na zelo pomembno zadevo, kot je življenjsko zavarovanje. Večina ljudi, če bi na primer naredili raziskavo, ni povsem prepričanih, ali imajo zavarovanje urejeno ali ne. Pri tem mislimo predvsem na dopolnilno oziroma dodatno zdravstveno zavarovanje, ki si ga moramo urediti sami.

Na srečo pa nam sodobni čas omogoča, da lahko kar od doma, in sicer preko spleta, preverimo, ali je naše zdravstveno zavarovanje urejeno, tako kot bi moralo biti. V spletni brskalnik lahko vtipkamo preverjanje zdravstvenega zavarovanja. S samo nekaj kliki pridemo do spletnega mesta, ki nas v nadaljevanju z zelo jasnimi navodili vodi do tega, da lahko prevrimo, kakšno je naše osebno stanje povezano z zdravstvenim zavarovanjem.

E zavarovanje - LogoNavodila, ki nas rešijo dodatnih skrbi

Na spletni strani Zavoda za zdravstveno zavarovanje so posebej za nas pripravili navodila, ki nas lahko pripeljejo do tega, da lahko že v nekaj trenutkih preverimo naše realno stanje. Če imamo urejeno zdravstveno zavarovanje, lahko preverimo kar s svojim mobilnim telefonom. Preveri zavarovanje na ta način je najbolj enostavna storitev, ki nam jo to spletno mesto sploh lahko ponudi.

S pomočjo mobilnega telefona lahko na posebno določeno številko pošljemo sporočilo, v katerem moramo napisati tudi svojo devetmestno številko, ki jo imamo napisano na svoji kartici zdravstvenega zavarovanja. Že samo v nekaj trenutkih bomo lahko videli dejansko stanje našega zavarovanja. In če ga nimamo urejenega, je takoj potrebno primerno ukrepati. Tudi to lahko rešimo na povsem enostaven in hiter način; prav tako s pomočjo spleta.

Preveri zavarovanje je torej nujna storitev, ki bi jo mogel narediti prav vsak izmed nas, sploh pa če nismo povsem prepričani, ali imamo to področje urejeno ali ne.