Poskrbite za vaše telo

Imate le eno telo zato ga varujte, in cenite. Za lepo zdravo telo se je potrebno dovolj gibati in pravilno prehranjevati. Občasno pa lahko vašemu telesu podarite tudi terapijo.

Pravilna prehrana

masazaZdrava in pravilna prehrana je lahko velik pokazatelj vaše skrbi za telo. Ne veliko ljudi se zaveda, kako je prehrana povezana z zdravim telesom. Je res, da vsi ljudje vedo, da prekomerno zauživanje maščob pripomore k prekomerni telesni teži. Ampak tudi če teža ni naš problem, je lahko nepravilno prehranjevanje povzročitelj slabega spanja, dekoncentriranosti, poleg tega še veliko drugih problemov, ki na njih mogoče tudi pomislite ne. K pospešenemu staranju, kot vi že veste veliko pripomore tudi kajenje, alkoholne pijače in ostale droge. Njihovo zauživanje se ne pokaže takoj, ampak v daljšem časovnem obdobju, so posledice njihovega zauživanja zelo opazne, kot so ovela koža, težko dihanje, težave z jetri, in ostalimi organi v našem telesu. Poleg vseh teh učinkov pa drastično pospešijo staranje vašega telesa.

Gibanje

Če se poleg pravilnega prehranjevanja še redno gibljemo, je to še dodaten plus. Po vsaki vadbi se boste tudi psihično sprostili, kar vam dvigne vaše počutje in vašo voljo. Ampak če trenirate konstanto, je dobro narediti tudi dnevno pavzo saj vaše telo potrebuje tudi počitek. K počutju pa pripomore veliko tudi zadosten spanec in prehrana pred spancem, kajti če se pred spancem zelo najemo ne bomo dobro spali, saj bo telo porabljalo energijo za predelavo zaužite hrane kar pa posledično pomeni, da boste lahko tudi po zelo dolgem spancu zelo hitro utrujeni.

Občasne sprostitve

Včasih tudi telo in um potrebujeta dodaten počitek in sprostitev, kot so kakršne koli masaže, aromaterapija, ali celo akupunktura, ki sprosti vaše mišice in sprostijo vašo napetost. Terapije pa so različne, saj nekatere sprva niso tako prijetne, ampak čutite razliko šele naslednji dan, saj vas groba masaža veliko bolj prekrvavi, kot pa samo običajna masaža. Aromaterapija pa kot vam že ime pove sprošča vaše celotno telo z aromami zdravilnih začimb, rož in podobnih rastlin.