Pomembne karakteristike delovnih stolov

Prav vsi delodajalci morajo svojim zaposlenim omogočiti varnost ter zdravje pri delu. Takšna skrb je ne nazadnje vezana tudi na delo za računalniki. Delavca je treba opozoriti tudi na nekatera pomembna tehnična navodila, ki se navezujejo na sam računalnik, delovno mizo pa tudi na delovni stol.

pisarniški stol Oddaljenost zaslona od oči delavca na primer ne sme biti manjša od 500 milimetrov. Slika na zaslonu ne sme utripati ter podobno. Delovna miza na primer ne sme imeti leska in mora biti iz materiala, ki na dotik ni hladen. Delovni stoli pa morajo biti v prvi vrsti stabilni ter delavcem omogočiti udoben položaj in neovirano premikanje.

Nastavljiva višina in premično podvozje stola za delo

Delovni stoli so torej poleg drugih številnih elementov in kosov pohištva pri delu izjemnega pomena. Omenili smo že, da morajo biti za delo čim bolj stabilni ter uporabniku zagotoviti nadvse udoben položaj, poleg tega tudi povsem neovirano gibanje.

pisarniški stoli

Delovni stoli morajo prav tako imeti nastavljivo višino površine za sedenje ter premično podvozje. Ledvena opora mora biti obvezno nastavljiva po naklonu in višini. Omogočati mora elastično podajanje naslonjala pri spreminjanju naklona hrbta.

Opora za noge pri stolu

Stoli za delo morajo uporabniku zagotavljati še odlično oporo za noge. Ta mora biti dolga najmanj 45 centimetrov in široka najmanj 35 centimetrov. Obenem mora biti dovolj visoka, stabilna, povsem nedrseča. Delavcu mora zagotoviti udoben položaj ter naklon nog.

Sicer pa si kakovosten delovni stol uporabnik lahko zagotovi tudi na domu. Če na delovnem mestu uporablja vrhunskega, potem se spodobi, da enako deluje tudi v domačem okolju. Po ugodni ceni lahko kakovostne pisarniške oziroma delovne stole naročite kar po spletu. Ker ponudbe ni malo, si pri izbiri ponudnika vzemite dovolj časa. Splača se vam preveriti čim več spletnih prodajaln s tovrstno opremo. Morda naletite na kakšno prav posebno akcijsko ponudbo.

ergoles logoVeč koristnih informacij o karakteristikah delovnih stolov najdete na https://www.ergoles.si/.