Polet z balonom omogoči, da letite

polet z balonomSte kdaj sanjali, da bi leteli? Si ne želi vsak človek leteti? Krila ljudem najverjetneje nikoli ne bodo zrastla, letenje pa je vsekakor mogoče. Tako je, rekli si boste, res je mogoče, z letalom ali helikopterjem. Letala se načeloma uporabljajo le kot prevozno sredstvo, enako velja za helikopter. To velja, če se ne upošteva športnih letal, katerih narava je nekoliko bolj adrenalinska, in jadralnih padal, ki so le za najpogumnejše. Pa niste na nekaj pozabili? To zračno plovilo lebdi v zraku, opremljeno je s košarico in živobarvnim balonom? Prijeten polet z balonom v živih barvah je mogoč, ker je balon napolnjen z vročim zrakom.

Polet z balonom le ob dobri svetlobi

Vroč zrak je lažji od mrzlega zraka, se širi in postaja vedno lažji, zato je polet z balonom mogoč. Žive barve balona niso namenjene le temu, da balon izgleda lepo. Prva je varnost, saj mora balon biti opazen. V zraku namreč balon ni edino plovilo, zato mora biti dobro opazen. Pozabiti pa ne gre na ptice, ki prav tako letijo v zraku. Ponoči polet z balonom ni mogoč ali dovoljen. Čeprav bi bilo lepo
lebdeti pod lesketajočimi se zvezdami, nočni polet ne bi bil varen, saj mora prevoznik, ki upravlja balon med poletom, videti, kje in kam leti. Nočni polet z balonom bi vas utegnil pustiti v kakšni krošnji.

Polet z balonom med oblaki, nad vrhovi

Med poletom z balonom boste videli svet z nove perspektive, videli boste vrhove stavb, vrhove krošenj, lebdeli boste med oblaki, kot ste morda vedno želeli. Morda boste s pogledom ujeli kak del mesta, za katerega še sumili niste, da je tam. Namesto, da bi večino dneva zrli v računalniški zaslon ali v zaslon tabličnega računalnika ali zaslon telefona, boste imeli priložnost, da spet resnično pogledate in vidite svet, ki vas obdaja, in poslušate človeka ob sebi. Pustolovski polet z balonom je lahko priložnost, da se hkrati zazrete v sebe in meditirate, če ste se za polet odločili sami, brez družbe prijatelja ali sorodnika ali sodelavca.