Tlorisna skica postavitve pisarniškega pohištva

Normalno je, da se ljudje čutimo sposobne sami projektirati  enostavno pisarno. Končno je tu samo miza, par omar in predalnik.  Večini uspe kar v redu, le kakšna neplanirana težavica jih potem slili k potrpljenju dolgo vrsto let. Če si tega ne želite, izkoristite  marsikje ponujeno možnost zastonj izdelane skice postavitve pisarniškega pohištva. V podjetju Matson lahko naročite tudi pisalne mize.

Le ta največkrat predvidi sledeče:

  • čiste prehode tudi ko so omare odprte in kdo že sedi ob mizi
  • namestitev mize glede na vhod in smer prihajanja svetlobe
  • odprava tako imenovanega energijskega »prepiha« v načrtovanju
  • upoštavanje pravilnih dimenzij pisarniškega pohištva za vaš prostor
  • čimmanjši potreben gibalni manever, da opravite vsa svoja planirana dela v pisarni
  • upoštevanje osnovnih elementov feng šu v pisarni za dobro počutje

Da bi se kar naprej ogibali nečesa v pisarni vam bo dolgoročno postalo hudo sitno. Če sprejemate stranke in mora vsakdo premikati pisarniške stole, da lahko nekdo pride ali odide, je zelo neprijetno. Tudi če vsi sedite in so vse pisarniške omare odprte, bi bilo idelano, da takrat tajnica enostavno postreže še s kavo.

Premalo svetlobe ali pa njen prihod z neprave – moteče strani, vas dolgoročno podzavestno naredi slabe volje. V takem stanju pa vam ne bo  prijetno delati. Če se vam blešči, boste dogloročno pokvarili svoj vid. Enako se bo zgodilo tudi z premalo svetlobe.

Velikokrat ne boste dobili idealne rešitve z nakupom standardnega pisarniškega pohištva. Problem bo največkrat v dimenzijah, včasih tudi z obliko. Ne vztrajajte s tako opremo.

Prednosti pisarne po meri so velikokrat nepogrešljive za rešitev  problema. Kjer koli se veliko dela, se mora delovne pogoje maksimalno prilagoditi ergonomiji dela. Ste že kdaj kupili kuhinjo kar tako, brez skice in načrtovanja?