Usnjeni pisarniški stoli

Če so usnjeni pisarniški stoli eni izmed najbolj priljubljenih, velja poudariti tudi to, da je takšen pisarniški stol izdelek, ki ne pusti nikogar ravnodušnega. Tisti, ki jim usnjeni pisarniški stoli predstavljajo nekaj dobrega, bodo hitro lahko našteli številne prednosti teh stolov, prav tako pa tudi tisti, ki niso najbolj navdušeni nad njimi, najdejo številne izgovore in slabosti teh stolov.

Usnjeni pisarniški stoli so največkrat jabolko spora zaradi usnja, ki je običajno pridelano na nehuman način. Tudi črno usnje se lahko naredi brez mučenja in ubijanja živali, takšnemu usnju pa rečemo eko usnje. Tako je vsaj ena težava odpravljena in usnjeni pisarniški stoli, ki so narejeni iz umetnega usnja, ne bodo več jabolko spora s sodelavci, sorodniki in prijatelji, vsaj zaradi materiala ne.

Med največje prednosti usnjenih stolov in tudi vse druge opreme iz usnja štejemo vzdržljivost, udobje in enostavnost čiščenja. Usnje ne vpija tekočin, zato lahko polite tekočine in ostalo umazanijo čisto enostavno pobrišemo, kar pri drugih materialnih ni možno. Tudi po vzdržljivosti se le redki materiali lahko kosajo z usnjem.

Slabosti usnja se pokažejo, ko nastanejo ekstremni vremenski pogoji. Pri nizkih temperaturah je usnje lahko izredno hladno in neprijetno, ogrevanje med sedenjem pa dolgotrajno. Tudi vroče temperature in predvsem neposreden stik s soncem, lahko črno usnje segreje do takšnih temperatur, da bo sedenje na njem praktično nemogoče.