Pisalne mize

Trg pisarniškega pohištva je vse bolj živopisan, tako glede dizajna, funkcionalnosti kot tudi glede izbire materialov. Poleg predalnikov, omar in stolov med najpomembnejše pisarniško pohištvo uvrščamo predvsem pisalne mize (oglejte si ponudbo pisalnih miz na strani ali kot jim navadno pravimo – računalniške mize.

Če se nagibamo bolj h klasiki, torej k pisarniškim mizam z osnovnimi funkcijami, preprostim izgledom ter nevsiljivimi materiali, bomo z lahkoto našli tip pisalne mize, ki bo zadostil našim potrebam. Pohištveni saloni pa zmorejo zadostiti tudi tistim zahtevnejšim kupcem, ki si poleg funkcionalne pisalne mize želijo, da se slednja stilsko prilega že obstoječemu pohištvu, ki ga imajo doma, da je moderna, po možnosti – nekaj posebnega. Slednje ni tako težko doseči, saj proizvajalci pisalne mize izdelujejo iz kombinacije najrazličnejših materialov pa tudi barvne nianse postajajo vse bolj drzne.

Videz in funkcionalnost pisalne mize sta torej dva pomembna elementa, potreben pa je še tretji, to je zadovoljiva izraba prostora. Pisalne mize je moč kupiti različnih dimenzij, prav tako oblik, ki omogočajo odlično izrabo prostora, kamor bomo mizo namestili. Ali je to kot, ali dolga stena ob oknu, ali celo majhen prostor, primeren za tip pisalne mize, ki ima večji izkoristek v vertikali kot horizontali.