Oprema spalnice

Tudi spalnice so pomemben prostor, v katerem preživimo kar nekaj časa. Pomembno je, da je spalnica prostor, kjer prevladuje tišina in tema. Televizor, računalnik in podobne elektronske naprave prav gotovo ne sodijo v ta prostor, saj lahko motijo spanec, ogrožajo pa tudi zdravje tiste osebe, ki spi v tej sobi.

Skoraj tako kot zgoraj opisane stvari, je pomembna tudi oprema spalnice. Največkrat v spalnice namestimo leseno pohištvo, saj je les naravni element in zaradi tega najbolj primeren za tako pomemben prostor, kot je spalnica. Pri opremljanju boste prav gotovo potrebovali vsaj nekaj osnovnih stvari, ki bodo omogočale prijetno bivanje.

Postelja je verjetno najbolj pomembna, saj ravno na njej preživite tisti čas oz. večino tistega časa, ko se nahajate v spalnici. Priporočljivo je, da je postelja dovolj velika, da lahko spite in se med spanjem tudi obračate. Prav tako pomembna je tudi dolžina, ki naj bo vsaj deset centimetrov daljša od vaše velikosti. Vsekakor pa naj bo postelja raje prevelika kot premajhna.

Enako velja tudi za drugo pohištvo, ki ga imate v spalnici. Ker se vaš nabor oblačil prej veča kot krči je nujno, da je omara in komoda dovolj velika. Tudi pri teh dveh pohištvenih elementih velja, da je bolje imeti nekoliko večjo omaro in komodo, saj boste tako lahko kupili še kaj novega, ne da bi pri tem morali kaj zavreči.