Olje za les za terase res ni najboljša rešitev

Zaščita lesenih površin je pomembna, to pravzaprav čivkajo že vrabci na strehi in to vedo že najmanjši otroci. Vendar pa ni kar čisto vsaka zaščita dobra. Mnogi na primer uporabijo kar olje za les, saj se potem les lepo sveti, dež lepo steče iz površine in hkrati je zaščiten. Pa je res?

Nikakor čisto nič ne drži, le to, da voda odteka iz površine, vendar počasi in počasi se splakuje tudi olje za les, kar pomeni, da se kvazi zaščita tudi odstranjuje. Marsikomu je sicer zares všeč olje za les terase naj bi postale s tem bolj sijoče, ne bi jih zob časa uničeval, ampak po drugi strani pa si čisto vsi želimo, da bi bila naša terasa najlepša kot je to le možno.

Nikar ne mislite, da bo omogočilo olje za les terase kot iz pravljice

Res grda postane površina, ki se jo premaže z oljem šele takrat, ko je mimo daljše deževno obdobje ali pa poleti, ko sonce greje olje za les. Povsem logično je, da se bo olje za les na toplem spremenilo, prav tako bo spremenilo strukturo in videz. Terasa po tem postane šekasta, kar res ni lepo in le z veliko truda boste lahko ta olje za les povsem odstranili in nanesli novo, res pravo in učinkovito zaščito. Prav tako boste tudi bistveno več denarja porabili za obe zaščiti, hkrati pa se zavedajte, da olje za les sploh ni nobena zaščita.olje za les terase

Ko so namreč delali raziskavo, je le – ta pokazala, da olje za les površine čisto nič ne zaščiti, saj se tudi nič ne vpije. Drugo so olja za železniške tire, ki pa res ni primerno za nič drugega kot za tire, saj je zdravju škodljivo in ga nikakor ni priporočljivo imeti na površini, ki ni na odprtem in tudi kjer se zadržujemo dalj časa. Prav tako je postopek nanosa olja na tire povsem drugačen in takega postopka tudi slučajno ne moremo izvesti doma brez potrebnih in primernih aparatov.