Odhajate v tujino, pa želite prej urediti še zavarovanje?

zavarovanje v tujini corisZaradi narave dela ljudje vedno več potujemo. Enostavno so poti v tujino postale del službenih obveznosti, posledično pa zaradi poznavanja letališč in tujih dežel vedno bolj odhajamo tudi na dopust v tujino. Ker pa nikoli ne vemo, na katerem koraku se lahko zgodi nesreča, pa je prav, da poskrbimo tudi za zavarovanje v tujini, vendar ne na zdravstvenih zavarovalnicah in podobno, vendar izberemo za zavarovanje v tujini Coris, ki je tudi glede cen najboljša izbira. Zavedati pa se moramo, da je za zavarovanje v tujini cena odvisna predvsem od tega, kaj želimo.

Boljše kritje kot želimo, višja bo za zavarovanje v tujini cena. Če si pogledamo primer, kako ima Coris oblikovan cenik za tujino, potem vidimo, da si je v prvem koraku treba izbrati, kakšno zavarovanje v tujini potrebujemo, takega za eno potovanje, ki je lahko tudi dolgo do enega leta, ali pa takšnega, pri katerem gremo lahko v tujino večkrat, vendar za največ 3 mesece. V nadaljevanju pa si je treba izbrati še, če želimo kakšne dodatne opcije, število oseb, ki bodo potovale ter kraje, kamor bomo potovali, na koncu pa še višino kritja za zavarovanje v tujini.

Več kot želimo, dražje je. Tako je lahko najcenejše zavarovanje v tujini dobrih 99 €, najdražje pa tudi dobrih 1.300 €, vendar upoštevajte, da je v oba izračuna upoštevana najnižja oz. najvišja vrednost. Nekaj, kar potrebuje povprečna 4 članska družina, pa stane slabih 140 €, če vzamemo srednjo opcijo in ne najcenejšo.