Obstaja kje za parfume akcijska cena?

Nekdaj so imele trgovine za parfume kar precej akcijskih cen in smo lahko opazili, da se pojavlja napis parfumi akcija tu in tam. Pa je danes tudi tako? Nekako se mi zdi, da ne več tako zelo, razen v času pred veselim decembrom. Ampak večinoma se opazi napis parfumi akcija za neke nižje odstotke. Parfumi v različnih velikostih

Pa poglejmo, kaj je razlog, da parfumi akcija ni več tako pogosta in predvsem nima tako visokega %. Največji razlog je v tem, da je ponudba tam, kjer za parfumi akcija ni visoka, ravno v tem, da danes poznamo bistveno bolj kvalitetne parfume, ki so tudi precej znanih blagovnih znamk. Sicer bi trgovine še vedno lahko dajale in ponujale višje akcijske vrednosti, ampak ravno zaradi blagovne znamke tudi dobavitelj da precej višjo priporočeno prodajno ceno. Zato nekako ne bi bilo logično, da bi se pa kar naenkrat pojavila za parfumi akcija, ki bi bila res zelo visoka. Bi potem takem sploh zaupali, da je parfum original in ni pretočen ali pa gre za kakšne druge vrste ponaredek?

Osebno jaz zagotovo ne, ker se ne tem trgu na žalost res pojavljajo vsi možni in nemožni ponaredki, ki pa se še vedno prodajajo po normalni ceni. Normalni ceni mislim na tisto prodajno ceno, po kateri se prodajajo tudi originali. Ravno zato imajo se pojavlja parfumi akcija po ne preveč znižanih cenah, prav tako pa želijo prodajalci parfumu obdržati brand, ki velja za višje kakovostnega in če preveč znižajo ceno, potem ne gre več vse tako dobro.