Nova obmorska cestnina Hrvaška poostruje svoje meje?

avto-magazinKje so tisti časi, ko smo hodili na morje brez skrbi in preglavic, da bomo potrebovali za celotno pot več kot le par ur? Na žalost se je spremenila tako cestnina Hrvaška pa tudi in s tem se naša kratka potovanja pretvarjajo v vedno bolj dolga, saj se tako kot nova obmorska cestnina Hrvaška država mora prilagajati na ekonomske in varnostne razmere. Draži se, govori avto magazin cestnina Hrvaška pa to še dodatno potrjuje z novimi cenami na mejnih prehodih tako na poti Zagreb – Split kot tudi Zagreb – Reka. To pa ni nič nepričakovanega, saj nam o tem trobijo tako sodelavci kot tudi mediji že od prve polovice letošnjega leta dalje.

 

Bodite pripravljeni, saj je letos dražja cestnina Hrvaška pa svoje meje še dodatno poostruje iz varnostnih razlogov

 Če torej načrtujete potovanje na ali skozi Hrvaško, je dobro vedeti, da se je poleg drugih stvari podražila tudi cestnina Hrvaška pa potnike pregleduje vedno bolj temeljito. Razlogi za to so raznorazna tihotapljenja, saj kot vemo, je v današnjem svetu vedno več mamil pa tudi tihotapljenja ljudi ter beguncev. Zato je razumljivo, da so vedno večje gneče tako na slovenskih, hrvaških ali katerihkoli drugih avtocestah.  Zakaj pa se draži, pojasnjuje Avto magazin cestnina Hrvaška si namreč ne more privoščiti biti malomarna, saj je vsota denarja, ki ga država potrebuje za poravnavo dolgov, ki je bil porabljen za izgradnjo nove infrastrukture, izjemno visoka, pa čeprav so že lansko leto dosegli zelo lepo vsoto in z njo poplačali kar precej svojih stroškov.
Torej iz varnostnih razlogov in pomanjkanja denarja je letos malce bolj navita cestnina Hrvaška policija nima nobenih problemov pregledati vsako vozilo, potnika ali pa prtljage, zato vam svetujemo, bodite previdni, pošteni in prispevajte k Hrvaškemu proračunu s plačilom na cestninah ali pa se enostavno izognite avtocestam in udarite pot do morja po starih cestah.
Pa srečno pot.