Nakup novega jogi ležišča

Ko izbirate nov Leticia jogi pazite, da izberete tistega, ki vam najbolj ustreza, saj je pomembno, da se v času počitka tudi dobro spočijete in si naberete energijo za nov delovni dan. Če imate težave s hrbtenico, izberite ortopedski jogi, ki je več conski in nudi pravilno podporo in lego hrbtenice. Ortopedski jogi se ne deformira in tako izboljšuje udobje.

Jogi izberite tudi glede na trdoto, ki vam najbolj ustreza, saj je jogi lahko mehkejše ali trše sestave. Jogi je na voljo v večih dimenzijah od 80×190 do 200×200, zato imate pri nakupu novega jogi ležišča širok izbor.

Jogi ležišča se poleg različnih dimenzij razlikujejo tudi po načinu vzdrževanja, različnih tež nosilnosti, imajo pa tudi različne življenske dobe. Jogi morate primerno vzdrževati, saj so življenske dobe jogi ležišč različne. Vsak jogi ima tudi certifikat.

Jogi vašega znanca, ki je zanj idealno, je lahko za vas tudi neprimerno. Ko se odločate za nakup novih ležišč, morate najprej upoštevati, svoje fiziološke lastnosti, potrebe ali težave (alergije, težave s potenjem, okvare hrbtenice, sklepov, dihal, itd.) Pomembno je tudi v kakšnem okolju se bo jogi nahaja (vlaga prostora, podlaga ležišča itd.). Da govorimo o kvalitetnem ležišču, preverimo najprej osnovne lastnosti ležišča. Zdravo ležišče mora biti prave trdote za uporabnika (glede na težo in tudi ostale dejavnike), zračno, ortopedsko (več-consko), mora nam nuditi optimalno oporo hrbtenici (lahko je bistvenega pomena), imeti primerno prevleko (mikroklima) in biti mora na ustrezni podlagi. Dodatne lastnosti pa so nekaterim pomembne bolj drugim manj. Ležišče je lahko narejeno iz naravnih materialov (naravni lateks, kokos, juta, sisal, kašmir, žima, bombaž, volna, itd). ali tehnološko bolj ali manj naprednih materialov umetnega izvora (poliuretanska pena, HR – hladno valjana pena, memory – spominska pena, itd). Ležišča niso vsa enako ortopedska in prilagodljiva. Prevleke ležišč so zelo pomemben dejavnik, ki vpliva na našo mikroklimo med spanjem in zaščito pred škodljivci (dolgoročno je dobro, da so tudi snemljive in pralne). Jogi se razlikujejo tudi v praktičnosti (različne mase, dimenzije, vzdrževanje, možnosti uporabe dvižnih posteljnih vložkov, itd.). Nenazadnje imajo ležišča zelo različne življenjske dobe (predvsem vzmetnice se zelo razlikujejo v kvaliteti). Postelje večjih dimenzij (zakonske postelje) omogočajo tudi ležišča z ločenimi jedri, za katere se pri sodobnih posteljah, zaradi številnih prednosti odloča že večina uporabnikov. Ko jogi, latofleksi (letvena dna oz. posteljni vložki) in posteljni okvirji delujejo kot uigrana celota jih lahko označimo s pojmom Spalni sistemi. Vedno je dobro poznati prednosti in slabosti vsakega ležišča oz. spalnega sistema.