Najbolj popularni dekliški otroški pustni kostumi

Glede na to, da so maskare danes zares zelo drugačne kot so bile včasih, ko nismo razlikovali med deškimi in dekliškimi maškarami, pa danes to vsekakor razlikujemo pri večini modelov. Pri tem pa je razlika še v tem, da si otroci hkrati še izbirajo najbolj popularne pustne kostumi. Tako so najbolj popularni dekliški otroški pustni kostumi zagotovo kakšna Haremska ali katera koli druga princesa , morska deklica, Kleopatra, liki iz Desneyevih risank in podobni.Otroški pustni kostum - Kleopatra

In ravno to so tisti otroški pustni kostumi, ki jih imajo otroci najbolj radi in po katerih je največ povpraševanj, vendar pa to velja v obdobju od okoli 4. leta starosti dalje, ko si otroci že znajo bolj ali manj samostojno izbrati tisto, kar jim je všeč. Pri deklicah po navadi ni težav, saj so dekliški otroški pustni kostumi po navadi bolj umerjeni in staršem ni treba postavljati ovir glede izbire, kar je pri deških kar večkrat treba, saj si želijo kostum, ki ni najbolj primeren glede na njihovo starost.

Žal pa so ravno najbolj popularni otroški pustni kostumi najbolj dragi, saj jih tudi trgovci dobijo po višji ceni, ker se njihovi dobavitelji zavedajo, da bo po njih veliko povpraševanja, zato se popust lahko na takšne kostume dobi le v izjemno redkih primerih oz. največkrat šele naslednje leto, ko se prodajajo otroški pustni kostumi iz stare zaloge. Po drugi strani pa kostumi, ki v tistem letu zaradi takšnega ali drugačnega razloga niso tako zelo popularni v tistem letu, pa imajo kar precej nižjo ceno.