Na kakšen način prihraniti elektriko z ogrevanjem?

Danes je ogrevanje postal kar precej zajeten strošek v družinskem proračunu. Večinoma lahko na račun žal vplivajo le lastniki stanovanjskih hiš, medtem ko lastniki stanovanj v blokih enostavno te možnosti nimajo. So pa danes na voljo tudi prihranki elektrike z ogrevanjem, če se le pravilno odločimo. Najprej bo v hiši bolj poceni elektrika, če ne boste vseh prostorov ogrevali na enako temperaturo. Na primer shramba ogrevanja sploh ne potrebuje, medtem ko morajo biti spalnice ogrete tudi na nižjo temperaturo kot dnevna soba. V kuhinji upoštevajte, da že štedilnik greje, tako da tega prostora tudi ni treba zelo ogrevati. Prav tako je lahko temperatura čez noč in čez dan, ko nikogar ni v prostoru, nižja.

Drugo, kar pa je treba upoštevati, da bo na voljo poceni elektrika in da bodo na voljo prihranki elektrike z ogrevanjem, pa je izbira pravega ogrevalnega sistema. Vsekakor je najbolje izkoriščati naravne danosti, še vseeno pa vsako napravo, ki jo boste uporabljali za ogrevanje, preverite za energetski razred.

Ne morete verjeti, kako zelo veliki so lahko prihranki med posameznimi razredi in predvsem, da je lahko razlika tudi med tem, ali bo pri vas doma poceni elektrika, ali pa boste morali nekaj dni na mesec delati samo za to, da boste pokrili strošek elektrike zaradi ogrevanja. Pri tem nikakor ne velja, da je klima najslabša za ogrevanje in da je poceni elektrika dosegljiva samo v sanjah. Lahko je niti ne uporabljate veliko časa na leto in pa kupite takšno, za katero v naprej točno veste, da je poceni elektrika več kot misija mogoče.