Mineral lepote – MSM

Kaj sploh je msm? Zakaj ga uporabljamo? Zakaj bi ga sploh naj začeli uporabljati? To so pogosta vprašanja, ki se nam porajajo, ko še morebiti nismo seznanjeni z določenim izdelkom. V tem primeru govorimo o msm (methyl-sulphonyl-methane), kateremu rečemo tudi »mineral lepote«. To ime je dobil predvsem po odličnih učinkovinah, katere zagotavlja zvestim uporabnikom. Ljudje enostavno vse več posegamo po raznih prehranskih dodatkih, saj smo ugotovili, da četudi morebiti že zdravo živimo, se trudimo in skrbimo za lastno zdravje, pa ne dobimo vse hranilne snovi s hrano, katere telo potrebuje za zdravo ravnovesje, zato jih moramo v telo vnesti drugače. In sicer s prehranskimi dopolnili.

Kaj je skupnega koži, nohtom in lasem? Je to žveplo? Seveda je, saj se nahaja v vseh od njih. Veliko je ljudi, ki zdravje »preberejo« kar iz nohtov. Veliko jih sodi po zdravju kože. In lasje so tisti, kateri skrivajo našo »zgodovino«. Pravtako pa tako močno vplivajo na naš videz, tako lasje kot koža in nohti. Zato se trudimo ohraniti te oziroma jim zagotoviti vse kar potrebujejo za normalno ravnovesje. In prav msm je organska oblika žvepla, katero potrebujemo in nam je nujna za lepoto las, nohtov in kože. Izjemno vlogo ima pri tvorbi vseh telesnih tkiv, hrustanca, kolagena, keratina. Msm ima torej zelo pomembno vlogo pri videzu naše kože, las in nohtov, pravtako pa ustvarja zaščitno plast na sluznicah, , pomaga pri hitrejšem celjenju ran, hitro zdravi sklepe in mišice, umirja zgago, zvišuje raven energije, itd. Priporoča se tudi vsem, ki so preobremenjeni, pod stresom, utrujeni, imajo diabetes, itd.

Ugotavljamo, da je msm resnično odličen vir ne samo za lepoto, pač pa tudi za splošno zdravje. Vsekakor smo ljudje v današnjem času naklonjeni mnogim boleznim in običajno je preventiva najpomembnejša, če pa potrebujemo kurativo, pa tudi ni prepozno poseči po zdravih in hranilnih prehranskih dodatkih.