Mallorca – hrana in izleti

Zadnje čase se ljudje tudi v Sloveniji, poleg Kanarcev, vse več odločajo za potovanje oziroma letni dopust na Balearih – predvsem na Mallorci. To sklepam tudi po tem, ker se Mallorca last minute skozi leta vse več pojavlja na meniju slovenskih turističnih agencijah. Sam sem že obiskal ta otok, ravno tako preko Mallorca last minute ponudbe. Najprej lahko povem, da otok ni ravno poceni, ni pa tudi spet tako zelo drag. Hrano smo jedli več ali manj v hotelu, kjer so nam postregli tako s španskimi dobrotami, kot tudi z angleškimi zajtrki in ostalimi sredozemskimi dobrotami. Veliko več informacij.

Če se odločite, da preko agencije vzamete kak izlet, potem se vsekakor odločite za izlet, ki traja cel dan ali pa morda celo dva dni. Tako boste šele lahko preizkusili pravo sredozemsko hrano, saj restavracije seveda ponujajo precej več dobrot in specialitet, kot pa hotelska kuhinja.

Dobro je obiskati tudi mestece Soller, ki se nahaja na severozahodni strani otoka. Tu se boste lahko posladkali z domačimi pomarančami, ki so nekako postale zaščitni znak tega malega mesteca. V tem mestu ljudje na velikih poljih namreč gojijo pomaranče. Obisk tega otoka je čudovit in ga z veseljem priporočam vsakemu, ki rad potuje.