LTE/4G je omrežje s svetlobno hitrostjo

lte-4g-omrezje

Za uporabo najnovejše tehnologije vsekakor obvezno potrebujemo tudi najnovejše naprave, sicer to nikakor ne bo šlo, saj stare naprave niso sposobne sprovesti vsega, kar je nova tehnologija sposobna. Omrežje LTE/4G omogoča prenose s svetlobno hitrostjo, ampak le, v kolikor to omogoča tudi naprava, ki jo uporabljamo. Omrežje LTE/4G omogoča prenos podatkov s hitrostjo 150 Mb/s v smeri proti uporabniku in tudi do 50 Mb/s v obratni smeri.

Za uspešno uporabo LTE/4G obvezno potrebujemo napravo, ki omogoča uporabo tega omrežja, pa naj si bo to mobitel, tablični računalnik, USB modem ali mobilno dostopno točko WiFi ter obvezno tudi napredno SIM kartico USIM in seveda nikakor se ne sme pozabiti vključiti signal omrežja LTE/4G ter vključeno ustrezno storitev pri vašem mobilnem operaterju, ki omogoča uporabo tega omrežja. Cena same storitve pa je vsekakor odvisna od ponudnika te storitve, vendar pa se po pravilu giblje le okoli nekaj Evrov na mesec, v določenih paketih, ki jih je moč zakupiti pri ponudnikih, pa je storitev LTE/4G celo brezplačna. LTE/4G omrežje omogoča tudi do 10 × hitrejši prenos podatkov, kot vsa dosedanja mobilna omrežja.

simobil-narocniski-paketi

Zato je sigurno to omrežje, ki omogoča prenose s svetlobno hitrostjo. Dejstvo je, da se da prav vse tudi še nadgraditi in nedvomno se bo še dodatno nadgradilo tudi mobilno omrežje, ki bo delovalo še hitreje, kot deluje do sedaj razvito. Razvoj vsega kar človek uporablja gre s svetlobno hitrostjo naprej in ravno zato so omrežja kot je LTE/4G nujno potrebna, saj bi bil sicer razvoj tehnologije zavrt.