Letne gume

Letne gume imajo precej sovražnikov, dva izmed njavečjih pa sta prav gotovo visoke temperature in preobremenitev. S pravilno uporabo in zagotovotev minimalnega vpliva teh dveh dejavnikov, bodo imele vaše letne gume daljšo življensko dobo.

Letne gume, ki so izpostavljene višjim temperaturem se bodo bistveno hitreje obrabile, poleg tega pa bo precej padla tudi njihova strukturna odpornost. Letne gume morda tudi povsem nevede izpostavljate visokim temperaturem, saj jih povzročajo številne aktivnosti, kot so visoke hitrosti, velike obremenitve, nezadostna napolnjenost, grobi pločniki ali beton, agresivna vožnja, ostro zavijanje v ovinkih ter sunkovito zaviranje. V kombinaciji z visokimi temperaturami okolice, katerim so letne gume pogosto izpostavljene ter stalno prekomerno uporabo, se ustvarijo ekstremne okoliščine, ki lahko povzročijo nenadno odpoved pnevmatik.

Vaše letne gume lahko zaščitite sami in jim tako podaljšate življenjsko dobo ter nenzadnje tudi vašo prometno varnost. Pri tem je zelo pomembno, da se izogibamo hkratnih pojavov naštetih pogojev. Na to bodite še posebej pozorni pri visokih temperaturah, predvsem pa prilagodite vaš stil vožnje. Vaše letne gume vam bodo hvaležne. Pazite, da vaše letne gume ne bodo preobremenjene.