Leče kot del pustnega kostuma

Pustni kostumi na Facebook strani in leče so v kombinaciji postali pravi hit. Vsi pustni kostumi so še toliko bolj interesantni, če jih oplemenitite z ustreznim parom barvnih leč. Tovrstne leče pa seveda niso namenjene vsakodnevni uporabi, saj  so barve običajno izjemno nenavadne, leče pa velikokrat tudi omejujejo vidno polje zaradi svojega specifičnega dizajna. Barvne leče, ki so namenjene predvsem pustovanju lahko v večini primerov uporabljamo tri mesece ob redni uporabi ter eno leto po odprtju pri občasni uporabi, leče pa morate po enem letu zavreči, saj se lahko razvijejo škodljive bakterije (kljub negi), ki ogrožajo zdravje vašega očesa. Kostum cigankaKer so pustni kostumi in barvne leče postali v zadnjih letih tako zelo priljubljeni jih lahko dobite praktično na vsakem koraku, in sicer v klasičnih prav tako pa tudi v številnih spletnih trgovinah.

Nenavadne pustne leče so vam torej na voljo v spletnih trgovinah, ki so specializirane za prodajo vseh vrst leč, na voljo pa so vam z dioptrijo ali brez. Ob nakupu ne pozabite položiti v košarico tudi tekočine za leče, ki je namenjena čiščenju in shranjevanju. Ob tekočini običajno dobite tudi posebno posodico za shranjevanje leč, kamor morate leče nujno shraniti, saj le tako ostanejo sveže in čiste za naslednjo uporabo. Pred uporabo pustnih leč pa se morate nedvomno pozanimati o pravilni uporabi le teh, saj se gre za zdravje vaših oči. Posebno pozornost pa morajo uporabi nameniti prvi uporabniki leč, saj običajno z njimi ne znajo ravnati pravilno.

Pustni kostumi so v kombinaciji z lečami lahko nekaj posebnega, saj jim dodajo piko na i. Kostum mačke je z mačjimi očmi nekoliko bolj zanimiv, prav tako pa barvne leče pridejo do izraza, ko se z njimi oplemenitijo pustni kostumi vampirjev, zombijev ter drugih grozljivih fantazijskih bitij.