Kvaliteten dermatološki pregled ob sumu na kožnega raka

Marsikdo izmed nas se na neki točki v svojem življenju spoprijema s takšnimi ali drugačnimi problemi, ko pride do kože. Nekateri doživljajo izzive, povezane z estetiko kože, medtem ko imajo drugi morda probleme direktno iz vidika zdravja. Včasih definicije, v katero kategorijo izzivov spada nekaj, s čimer se soočamo mi, ne moremo kar sami rešiti, tako da je smiselno, da se odpravimo na nek kakovosten dermatološki pregled, kjer lahko s pomočjo strokovnjakov pridemo do odgovorov glede tega, kaj točno se dogaja z našo kožo in kako si lahko pomagamo.

kožni rakNaša koža se seveda z leti spreminja iz različnih dejavnikov. Na stanje kože nekako najbolj vplivajo sama leta staranja in zunanji vplivi na kožo, kot so UV žarki oziroma sonce in podobno. Skozi t spremembe in staranje naša koža postaja bolj suha in tanjša, na njej pa se pojavijo tudi različne gube ter pigmentacije, luske, izrastki ali pa različne oblike kožnega raka. Med najbolj pogostimi oblikami kožnega raka so definitivno bazalnocelični karcinom, ploščatocelični karcinom in pa maligni melanom. Tovrstne omenjene spremembe se sicer lahko na naši koži začnejo pojavljati že po 20.letu starosti, vendar pa bolj pogosto do teh sprememb pride nekje po 50, 60 letu starosti.

Kožni rak je nekaj, kar je dokaj pogosto stanje. Običajno se nam sum na kožni rak pojavi takrat, ko se soočimo z znaki, kot so :

  • Različne ranice, ki se ne zacelijo več kot en mesec
  • Mozoljčki oziroma izrastki, ki se večajo
  • Sprememba barve kožnih znamenj
  • Novonastala kožna znamenja, ki so precej drugačna od ostalih.

To so nekako najbolj tipični znaki, ob katerih začnemo razmišljati o tem, ali je morda prišlo do kožnega raka. Če opazite katerega izmed omenjenih znakov je vsekakor smiselno, da se odločite za dermatološki pregled. Tekom dermatološkega pregleda se boste s strokovnjakom pogovorili glede tega, kakšno spremembo na koži opažate in kako dolgo ter če ste morda do te točke že kdaj imeli izziv s kožnim rakom. Dermatološki pregled omogoča razložiti nenevarne in nevarne kožne spremembe, s tem da se pregleda celotno kožo, če je morda še kaj, kar se vam ni zdelo pomembno ali pa niste opazili. Če se ugotovijo sumljive spremembe, potem bodo strokovnjaki predlagali različne načine odstranitve. Ob koncu kvalitetnega dermatološkega pregleda pa boste definitivno pridobili tudi določena znanja glede samopregledovanja in koristnih preventivnih ter kurativnih napotkih.

Kje rezervirati svoj termin za dermatološki pregled ob sumu na kožnega raka?

dermatološki pregledČe ste v razmisleku, da bi tudi vi opravili dermatološki pregled, potem vam na tem mestu glede na svoje izkušnje toplo priporočam, da se obrnete na dermatološki center Derm v Ljubljani. Gre namreč za dermatološki center, ki vam na enem mestu nudi celovito storitev, ko pride do kurative in preventive glede vaše kože – tako v smislu estetike, kot zdravja.

V kolikor bi torej tudi vi svoj termin za dermatološki pregled ob sumu na kožnega raka ali pa kar tako, potem obiščite spletno stran omenjenega centra ter si zagotovite svoj termin s pomočjo prijaznega osebja. Poskrbite za svojo kožo tudi vi.