Kuskus je enostaven za uporabo pri številnih jedeh

kuskusRazmišljate, katero jed bi lahko v vročih poletnih dneh pripravili, da bi bila le – ta hitro pripravljena, da stanovanja ne bi preveč segreli, hkrati pa vam tudi ne paše visoko kalorična hrana? Potem je kuskus zagotovo več kot idealen, saj je pripravljen hitro, hkrati pa nasiti in tudi ne težka hrana ter ga lahko uporabljamo povsod, tudi v solatah, sladicah, kot prilogo in podobno. Kako zelo je za kuskus priprava enostavna, je dokaz ta, da dejansko lahko počakamo le toliko časa, da zavre voda, nato damo kuskus, ugasnemo ogenj in počakamo nekaj minut, da kuskus nabrekne.

 

Kako dolga in zahtevna je za kuskus priprava, je veliko odvisno od tega, katerega kupimo

Kuskusi so različni, saj kupimo tudi lahko kuskus različnih blagovnih znamk. Načeloma pa je tako, da se kuha od nič minut do toliko časa, kot kuhamo riž, če se odločimo za takšno pripravo. Načeloma pa je še najboljši tisti kuskus, ki je kuhan na sopari, torej da ga skuhamo ali v parnem kuhalniku ali pa enostavno tako, da v kovinsko cedilo stresemo kuskus, ki ga kuhamo v sopari nad vrelo vodo v loncu. Postopek je prav gotovo zelo enostaven, kuskus pa se v tem primeru nič ne sprime in prav lepo nabrekne. Če ga boste tako kuhali, bo nabreknil tudi do trikrat.

Če se odločite, da bi kuskus raje kuhali, potem ga stresite v krop za pet minut in kuskus je pripravljen. Računati pa morate na to, da bo bolj zlepljen.

Lahko pa ga kuhamo tudi tako, da počakamo, da voda zavre in takrat šele takrat ga stresemo notri, ogenj pa ugasnemo.  Nato ga prelijemo z vodo, da je povsem pokrit, pripravljen pa je nekje po desetih minutah.

Načini priprave so torej štirje, prav noben pa ne traja dolgo časa. V tem času lahko pripravimo še katero koli drugo jed in kosilo je pripravljeno in je odlično. Upoštevajte pa to, da se količina kuskusa, ko nabrekne, izredno poveča. Če pa boste vseeno skuhali kuskusa preveč, pa vseeno velja dodati, da je uporaben dva dni, tako da ga boste lahko uporabili na en način.